Πιθανόν να φταίνε οι ρυθμοί ζωής που, όπως και να το κάνουμε, είναι πιο γρήγοροι από ποτέ. Πιθανότερο όμως είναι το να φταίει το γεγονός πως ανήκω σε μια κατηγορία ανθρώπων που αποτελούν αντικείμενο προς επιστημονική έρευνα… Τους ξεχασιάρηδες!

Από το να πασχίζεις για να θυμηθείς ονόματα και ημερομηνίες, μέχρι και το μικρό «brain freeze», όταν πρέπει να πεις ή να γράψεις βασικές λέξεις, το να είσαι ξεχασιάρης αποτελεί από μόνο του ένα θέμα. Και κάπου εδώ έρχεται η λίστα με τα 7 πράγματα που μόνο εάν είσαι και εσύ μπορείς να κατανοήσεις:

  1. Χρειάζεσαι υπενθύμιση για όλα

Οι φίλοι απορούν με τα άπειρα χαρτάκια post-it και τα 3 διαφορετικά σημειωματάρια που έχεις για να οργανώνεις τον εαυτό σου και να θυμάσαι τις υποχρεώσεις σου. Βασικά δεν απορούν με αυτά. Απορούν με το πώς γίνεται να συνεχίζεις να ξεχνάς τα ραντεβού σου και να αργείς στη δουλειά! 

  1. Κάνεις άσκοπες βόλτες μέσα στο σπίτι

Πηγαίνεις από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Στέκεσαι στην πόρτα και αναρωτιέσαι «Κάτι ήθελα τώρα… Αλλά τι;». Κοιτάς δεξιά και αριστερά, αλλά μάταιος κόπος. Ξανασκέφτεσαι «Τι κάνω εδώ;». «Ποιος είμαι;». «Τί φοράω;». «Να ζει κανείς ή να μη ζει;»

  1. Έχεις βγει τουλάχιστον μια φορά στο δρόμο με πιτζάμες

Ή με τις χνουδωτές σου παντόφλες… Ελπίζω τουλάχιστον να το κατάλαβες πριν φτάσεις στο γραφείο!

  1. Το ξυπνητήρι χτυπάει πάνω από 10 φορές την ημέρα

Βάζεις τουλάχιστον 4 ξυπνητήρια για να σιγουρέψεις το πρωινό σου ξύπνημα και άλλο ένα για κάθε μικροδουλειά που ξέρεις ότι πιθανότατα θα ξεχάσεις. 

  1. Ευχαριστείς το facebook που σου θυμίζει τα γενέθλια

Και το ευχαριστείς όχι μόνο επειδή σου θυμίζει τα γενέθλια των φίλων σου ώστε να αποφεύγεις τις παρεξηγήσεις… Αλλά και επειδή σου θυμίζει και τα δικά σου!

  1. Τσεκάρεις συνέχεια τις τσέπες σου

Παρά το ότι μοιάζεις ανέμελος/η στους γύρω σου, σε πιάνουν συχνές μίνι κρίσεις πανικού κατά τις οποίες ψαχουλεύεις μανιακά τις τσέπες σου σκεπτόμενος ότι κάπου έχεις ξεχάσει το κινητό, το πορτοφόλι ή τα κλειδιά σου!

  1. Τρως «φλασιές»… όταν είναι ήδη αργά

Τι κι αν τα σκουπίδια βρωμάνε από απόσταση χιλιομέτρου; Τι κι αν σε ενοχλεί και έχεις ήδη σκεφτεί 4 φορές ότι πρέπει να τα πετάξεις. Θα φύγεις από το σπίτι και μόλις φτάσεις στο γραφείο (στην άλλη πλευρά της πόλης) θα κοιτάξεις τον κάδο σκουπιδιών και θα καταλάβεις ότι τα ξέχασες για ακόμη μια φορά!