Ο όρος “κολλητή” καλό είναι να χρησιμοποιείται όταν η σχέση σας χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω επτά στοιχεία.

Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ σας

Αν είσαι με έναν άνθρωπο επειδή σε κάνει να νιώθεις καλύτερα για τον εαυτό σου, μάλλον τον χρησιμοποιείς και δεν τον σέβεσαι. Η απουσία ανταγωνισμού δεν υπονοεί ότι δεν προσπαθείτε να προκαλέσετε η μια την άλλη να γίνετε καλύτερες. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι καλό να υπάρχει στις φιλίες.  Το είδος της ανταγωνιστικότητας που δεν πρέπει να υπάρχει είναι αυτό που προέρχεται από τη μεταξύ σας σύγκριση και την προσωπική σου ανάγκη για επιβεβαίωση.

Μοιράζεστε [σχεδόν] τα πάντα

Όταν όλα πάνε στραβά και δεν θέλεις να ανησυχήσεις την οικογένεια σου, επιλέγεις να τηλεφωνήσεις στην οικογένεια που επέλεξες να φτιάξεις. Αυτή η κατόπιν επιλογής οικογένεια είναι η κολλητή σου. Δεν έχει πάντα όρεξη ή χρόνος, αλλά είναι εκεί για να σε ακούσει όταν τη χρειάζεσαι. Το ίδιο επίσης κάνεις και εσύ για εκείνη. Γνωρίζει σχεδόν τα πάντα για σένα και εσύ για αυτήν. Δεν λέτε ποτέ ψέματα η μια στην άλλη γιατί όσο σκληρή και αν είναι η αλήθεια ξέρετε ότι θα είστε πάντα η μία στο πλευρό της άλλης.

Ξέρει πώς να σε συνεφέρει

Έχετε φτάσει στο σημείο της φιλίας σας που μπορεί να καταλάβει από μια απλή περιγραφή σου πότε χρειάζεται να ξυπνήσεις, πότε θέλεις απλά να ακούσεις ότι όλα θα πάνε καλά και πώς να πετύχει και τα δύο.

Δεν έχει σημασία το πόσο συχνά μιλάτε

Υπάρχουν περίοδοι που έχετε να μιλήσετε μέρες ή εβδομάδες, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη φιλία σας. Υπάρχουν και περίοδοι που μιλάτε ακόμα και τρεις φορές τη μέρα, και επίσης δεν επηρεάζεται η φιλία σας.

Είστε περήφανες η μια για την άλλη

Στο πλαίσιο της εξέλιξής σας σαν άτομα υποστηρίζετε και προκαλείτε η μία την άλλη για να γίνετε καλύτερες. Όταν δείτε η μία την άλλη να πετυχαίνει τους στόχους της, χαίρεστε πραγματικά και αυθεντικά.

Δε φοβάστε να “τσαλακωθείτε” η μια μπροστά στην άλλη

Από το να κάνετε παράτολμα πράγματα μέχρι το να ανακαλύψετε μια περίεργη πλευρά του εαυτού σας κρατώντας η μία το χέρι της άλλης, είστε απλά ο εαυτό σας όταν είστε μαζί. Η επικριτικότητα δεν είναι στοιχείο της σχέσης σας.

Εκφράζετε συχνά τα συναισθήματά σας

Ακόμα και αν μια πρόταση έχει αρχίσει με νεύρα, θα ολοκληρωθεί με ένα “σ’αγαπάω”. Μερικές φορές μπορεί και να προστεθεί ακόμα κάτι αρνητικό στο τέλος. Έτσι, για την ομοιομορφία.

Διάβασε ακόμα:

Οι συζητήσεις που πρέπει να έχεις κάνει με την κολλητή σου

featured image: Unsplash | Daiga Ellaby | @daiga_ellaby