Το να έχεις κατοικίδιο σου δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξεις νέες δεξιότητες για να μπορέσεις να ”επικοινωνήσεις”, να καταλάβεις τις ανάγκες τους και διατηρήσετε μία ισορροπία στη μεταξύ σας σχέση. Ωστόσο, πολλές φορές τα κατοικίδια μας μεταδίδουν μηνύματα που δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε ή τα αντιλαμβανόμαστε με λανθασμένο τρόπο.
  1. Ο σκύλος σου δε λατρεύει τις αγκαλίτσες

Η αγκαλιά για τους ανθρώπους είναι ένας από τους πιο συχνούς τρόπους να δείχνουμε την αγάπη μας. Ωστόσο, δε συμβαίνει το ίδιο και με τους σκύλους. Οι επιστήμονες μάλιστα παραλληλίζουν την απέχθεια των σκύλων προς τις αγκαλιές με τη δική μας αίσθηση όταν μας αγκαλιάζει ο μεθυσμένος φίλος μας σε κάποιο μπαρ. Γενικότερα, τα σκυλιά νιώθουν περιορισμό και στέρηση της ελευθερίας τους όταν αγκαλιάζονται σφιχτά από τους κηδεμόνες τους.

  1. Η γάτα σου δεν αγαπά τα χάδια στην κοιλιά της

Αν έχεις γάτα, ξέρεις πολύ καλά πως μία από τις πιο αγαπημένες της συνήθειες είναι να ξαπλώνει κάτω και να γυρνάει ανάποδα προτάσσοντας την κοιλιά της. Γιατί όμως κάθε φορά που πας να τη χαϊδέψεις εκεί, βγάζει νύχια και αρχίζει να σε γρατζουνάει; Ειδικοί επισημαίνουν πως οι γάτες με αυτόν τον τρόπο δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο σου, χωρίς όμως να σου ζητούν να τις χαϊδέψεις.

  1. Αυτά που φέρνει η γάτα σου στο σπίτι δεν είναι δώρα

Οι κηδεμόνες σκύλων επιμένουν πως τα κατοικίδια τους είναι πιο αγαπησιάρικα και μπορούν να σου δώσουν μέσα σε ένα λεπτό όση αγάπη θα σου δώσει μία γάτα μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο. Πολλοί από εμάς πιστεύουμε λανθασμένα πως οι κάλτσες, παντόφλες και λουκάνικα που φέρνει στο σπίτι η γάτα μας είναι κάτι σαν δώρο. Επιστήμονες που ασχολούνται με την συμπεριφορά των γατών τονίζουν πως τα συγκεκριμένα αιλουροειδή το κάνουν αυτό επειδή μας θεωρούν παιδιά τους και θέλουν να μας μυήσουν στα μυστικά του σωστού κυνηγιού. Όπως και να έχει όμως, δεν είναι και αυτό μία ένδειξη αγάπης;

  1. Ο σκύλος σου δεν είναι πάντα χαρούμενος όταν κουνά την ουρά του

Με βάση τις στοιχειώδεις γνώσεις μας για τη συμπεριφορά των ζώων, θεωρούμε πως όταν ένας σκύλος κουνάει την ουρά του δείχνει τη χαρά του. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες εξηγούν πως υπάρχουν δεκάδες άλλοι λόγοι που ένας σκύλος μπορεί να κουνήσει την ουρά του. Αν η ουρά του βρίσκεται σε κατακόρυφη στάση καθώς την κουνά δηλώνει μία κυρίαρχη αίσθηση ενώ αν βρίσκεται προς τα κάτω σημαίνει πως φοβάται. Δε μπορούμε, λοιπόν, να θεωρούμε ότι πάντα το σκυλί μας είναι χαρούμενο!

  1. Οι γάτες δεν είναι πάντα χαρούμενες όταν γουργουρίζουν

Το γουργουρητό στις γάτες είναι κάτι αντίστοιχο με το κούνημα της ουράς στους σκύλους. Όλοι πιστεύουμε ότι είναι πάντα για καλό ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Κτηνίατροι και άλλοι επιστήμονες μας αναφέρουν πως οι γάτες γουργουρίζουν ακόμη και όταν πονούν ή βρίσκονται σε συναισθηματική ανησυχία. Για αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις εκείνη τη στιγμή είναι να την αγκαλιάσεις.

  1. Τα σκυλιά δεν είναι πάντοτε κουρασμένα όταν χασμουριούνται

Λόγω των ανθρώπινων βιωμάτων μας πιστεύουμε ότι οι σκύλοι όταν χασμουριούνται νυστάζουν και είναι κουρασμένοι, όπως ακριβώς και εμείς. Ωστόσο, για άλλη μία φορά διαβάζουμε με λάθος τρόπος τα σημάδια που μας στέλνουν. Το χασμουρητό τους μπορεί να δηλώνει άγχος ή συναισθηματική φόρτιση και είναι μία σπασμωδική, αυθόρμητη κίνηση που κάνει ο οργανισμός τους.

  1. Τα χρυσόψαρα έχουν καλή μνήμη

Τα χρυσόψαρα είναι ίσως από τα ζώα που βιώνουν την πιο καταθλιπτική ζωή. Ζουν πολύ λίγο και περιορίζονται σε συγκεκριμένους χώρους και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ωστόσο, έχουν αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να συνδυάζουν ορισμένες αντιδράσεις που συμβαίνουν γύρω τους και να τις βάζουν σε λογική, χρονική αλληλουχία κυρίως για την επιβίωσή τους.