Δεν είναι μύθος πως ο,τι βάζεις στο πιάτο σου παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις ή να διατηρήσεις το βάρος σου. Δεν είναι μόνο όμως τα τρόφιμα που επιλέγεις σε κάθε γεύμα αλλά και τα μπαχαρικά με τα οποία θα το εμπλουτίσεις.

Πολλά μπαχαρικά έχει φανεί ότι καταπολεμούν τις λιγούρες και ενισχύουν την καύση λίπους άρα και την απώλεια βάρους και αυτά είναι τα 7 καλύτερα.

Πιπέρι καγιέν

Είναι ένας τύπος καυτερής πιπεριάς που περιέχει καψαϊκίνη, η οποία έχει φανεί ότι αυξάνει τον μεταβολισμό και μειώνει το αίσθημα της πείνας και την θερμιδική πρόσληψη.

Τζίντζερ

Ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συχνά στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό και την καύση λίπους και μειώνει την απορρόφηση λίπους και την όρεξη για φαγητό.

Τζίνσενγκ

Το τζίνσενγκ, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, μπορεί να διεγείρει την απώλεια βάρους, καθυστερεί την απορρόφηση λίπους και τροποποιεί τον σχηματισμό λίπους.

Κουρκουμάς

Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που περιέχει κουρκουμίνη, η οποία έχει φανεί ότι στοχεύει στην απώλεια βάρους και λίπους σε μελέτες τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα.

Κανέλα

Η κανέλα εκτός από τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κάτι που οδηγεί σε μειωμένο αίσθημα πείνας.

Εκχύλισμα πράσινου καφέ

Παρασκευάζεται από μη καβουρδισμένους κόκκους καφέ. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους και του κοιλιακού λίπους.

Κύμινο

Αποτελεί ένα κοινό μπαχαρικό που έχει φανεί ότι συμβάλλει αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους και σωματικού λίπους.

Δες ακόμα4 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις για μια πιο ευτυχισμένη ζωή

www.facebook.com/virginiaskoulidi | www.instagram.com/dietlicious_gr

featured photo: unsplash.com|Heather Schwartz