Η ευτυχία για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό. Για μερικούς μπορεί να είναι τα χρήματα κι η δόξα, για άλλους πάλι η συναναστροφή με ανθρώπους που αγαπούν και τους αγαπάνε. Όπως και να’ χει, αν αυτήν τη στιγμή νιώθεις πως η ζωή σου είναι στο “pause”, ότι όλα γύρω σου μοιάζουν μονότονα κι άσκοπα, τότε διάβασε αυτές τις τέσσερις συνήθειες που σου προτείνουμε να υιοθετήσεις και θα δεις ότι θα αλλάξεις γνώμη!

Κράτησε ένα “ημερολόγιο ευγνωμοσύνης”

Μπορεί να μη σου περνάει καν από το μυαλό, αλλά σίγουρα υπάρχουν δύο με τρία πράγματα μέσα στην ημέρα που σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε κάνουν να χαμογελάς. Σημείωσέ τα σε ένα τετράδιο πριν πέσεις για ύπνο και φρόντισε να τα επαναλάβεις και την επόμενη μέρα ή έστω να τα συμπεριλάβεις στη ρουτίνα σου. Αν πάλι βρίσκονται και πρόσωπα σε αυτήν τη λίστα, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τους αγκαλιάσεις και να τους πεις ένα τεράστιο «ευχαριστώ» που υπάρχουν στη ζωή σου.

theeverygirl.com

Ζήσε την κάθε μέρα λες κι είναι η τελευταία της ζωής σου

Μπορεί να ακούγεται λίγο creepy, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Μόνο αν ζεις κάθε μέρα στα άκρα, κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν ή σε γεμίζουν και φυσικά δε συμβιβάζεσαι με κάτι μέτριο, θα νιώσεις την απόλυτη ευτυχία. Η ζωή μπορεί να είναι μαραθώνιος, αλλά εσύ πρέπει να βλέπεις την κάθε ημέρα σαν ένα ξεχωριστό αγώνα 100 μέτρων στον οποίο πρέπει να βγεις νικητής!

Δες τις αποτυχίες ως μαθήματα

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα υπάρξουν κι αποτυχίες στη ζωή σου. Όλο το παιχνίδι, όμως, βρίσκεται στο πώς θα τις αντιμετωπίσεις εσύ. Θα σταθείς στα πόδια σου και θα μάθεις από εκείνες ή θα τα παρατήσεις; Αν διαλέγεις τον δρόμο της ευτυχισμένης ζωής τότε πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις την πρώτη επιλογή. Δες αυτά τα εμπόδια ως κίνητρο για να γίνεις καλύτερος και πιο δυνατός χαρακτήρας.

Πέρνα ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου

Η μοναξιά πολλές φορές (αν όχι όλες) μας βοηθάει να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας και να ακούσουμε προσεκτικά τις ενδόμυχες σκέψεις μας. Αν αφουγκραστείς τα «θέλω» σου, θα μπορέσεις πιο εύκολα να τα πραγματοποιήσεις και συνεπώς να είσαι πιο ευτυχισμένο άτομο. Μη θεωρείς χάσιμο χρόνου αυτές τις στιγμές. Αντίθετα, εκμεταλλεύσου τις στο έπακρον!

Δες ακόμα33 απλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι ευγνώμων
featured photo: unsplash.com