Είτε μόλις άλλαξες σπίτι, είτε μένεις εκεί καιρό, ξέρεις ότι ανεξάρτητα από το πώς είναι το σπίτι (μεγάλο ή μικρό, φωτεινό ή πιο σκοτεινό) χρειάζεται προσωπική δουλειά, χρόνος και προσπάθεια για να το κάνεις “δικό σου”.

Ξεκίνησε από τα παρακάτω και σύντομα θα το δεις να αλλάζει.

Αξιοποίησε τις συλλογές σου


Unsplash|Ella Jardim

Βιβλία, περιοδικά, κεριά ή prints στον τοίχο, ό,τι συλλογές και αν έχεις, αυτές εκφράζουν το προσωπικό σου στυλ και γούστο. Τα αγαπημένα σου βιβλία στο coffee table, τα κεριά σου στο τζάκι ή και στη βιβλιοθήκη, τα αγαπημένα σου prints στους τοίχους του γραφείου, του καθιστικού ή του δωματίου σου, θα βάλουν την προσωπική σου πινελιά αμέσως.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Unsplash|Paul Hanaoka

Μια όμορφη σύνθεση με ευκάλυπτο και ορτανσίες στο τραπέζι ή ένα φυτό σε μια γλάστρα προσθέτουν φως και αναβαθμίζουν αισθητικά το χώρο. Τώρα αν είσαι από αυτές που δεν τα πάνε καλά με τη φροντίδα των φυτών, επίλεξε κάκτους που δεν απαιτούν πολύ φροντίδα ή σαν έσχατη λύση πάρε μερικά καλής ποιότητας ψεύτικα λουλούδια ή έστω ένα print για τον τοίχο με μοτίβα φύλλων.

Κάνε την κουζίνα σου ένα ζωντανό δωμάτιο

Unsplash|Holger Link

Τα αρώματα και οι συζητήσεις που κάνεις όταν μαγειρεύεις αποτελούν αναμνήσεις που θα σε συνοδεύουν για πολλά χρόνια. Επίσης, πρόσεξε λίγο παραπάνω τη διακόσμησή της. Βάλε μαγνητάκια από τα ταξίδια σου στο ψυγείο, άσε τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιείς καθημερινά σε κοινή θέα, χρησιμοποίησε σκεύη σε αρμονικά χρώματα.

Χρησιμοποίησε μαξιλάρια και χαλιά

Unsplash|Grant

Μη δίνεις προσοχή μόνο στα έπιπλα που θα βάλεις στο σπίτι σου. Σημασία έχουν και τα διακοσμητικά στοιχεία που έχουν και χρηστικό χαρακτήρα. Τα μαξιλάρια και τα χαλιά ζεσταίνουν το χώρο και τον κάνουν πιο οικείο.

Μην υποτιμάς τα οικογενειακά κειμήλια

Unsplash|Tyler Nix

Κάθε οικογένεια έχει τις παραδόσεις, την ιστορία και την κληρονομιά της. Αυτό είναι που μας κάνει διαφορετικούς. Αυτό δε σημαίνει να γεμίσεις το σπίτι σου με οικογενειακές φωτογραφίες. Αλλά ένα παλιό σκαμπό ή γραφείο που σου χάρισε ο πατέρας σου, ένα vintage ρολόι που σου δώρισε o παππούς σου ή ακόμη και μια καρέκλα της γιαγιάς σου μπορούν να αναβαθμίσουν με μιας έναν ουδέτερο χώρο.

Φτιάξε τη γωνιά σου

Unsplash|Brina Blum

Το σημείο εκείνο του σπιτιού που σκέφτεσαι όλη μέρα. Που σου αρέσει η θέση, η διάταξη των πραγμάτων, το φως, όλα. Αξίζει να φτιάξεις ένα τέτοιο σημείο. Μια πολυθρόνα, ένα τραπέζι, ένα φωτιστικό και τα αγαπημένα σου αντικείμενα, όλα εκεί να σε περιμένουν.


featured photo: Unsplash|Kinga Cichewicz