Από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν με το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το κοινό θα έχει τη χαρά να παρακολουθήσει συνολικά 181 ταινίες από όλο τον κόσμο. Τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ, κλασικοί σταθμοί του παρελθόντος, μεταμεσονύκτιες προβολές και μουσικά φιλμ είναι μόνο λίγα από όσα θα προβληθούν, ενώ στη διάρκεια της διεξαγωγής του φεστιβάλ το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με μία σειρά από εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, εγκαταστάσεις, διαλέξεις και πάρτι.

«Θέλουμε να σπρώξουμε το κοινό να ανακαλύψει καινούριες ταινίες, γι’ αυτό και το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες νέων δημιουργών, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, δεν θα παιχτούν στις ελληνικές αίθουσες. Συνεπώς, η μόνη ευκαιρία για να τις δει το κοινό, είναι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ» δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κατσίκας, δίνοντας τον τόνο της φετινής διοργάνωσης.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολυαναμενόμενες πρεμιέρες ταινιών που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, όπως το Nuestro Tiempo του Κάρλος Ρεϊγάδας, το Wildlife του Πολ Ντέινο, το The Miseducation of Cameron Post της Ντεζιρέ Ακαβάν και το Rojo του Μπέντζαμιν Ναϊστάτ.

Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» εγκαινιάζουν και κάτι διαφορετικό. Ένα νέο τμήμα με τίτλο “Icons” φέρνει στη μεγάλη οθόνη προσωπικότητες που έλαμψαν ή εξακολουθούν να λάμπουν στον τομέα τους, μέσα από μία σειρά ντοκιμαντέρ, όπως το Westwood: Punk, Icon, Activist της Λόρνα Τάκερ για την εκκεντρική Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας και ακτιβίστρια Βίβιαν Γουέστγουντ, και το McQueen των Ίαν Μπονότ και Πίτερ Ετεγκί για το διάσημο σχεδιαστή Αλεξάντερ ΜακΚουίν μεταξύ άλλων.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις όλο το πρόγραμμα για το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου.


featured photo: aiff.gr