Κάποιες φορές αυτό που έχεις ανάγκη επιλέγοντας μια ταινία, είναι να σου αποδείξει πως η πραγματική ζωή έχει περισσότερη φαντασία από τον οποιοδήποτε genious σεναριογράφο. Οι παρακάτω ταινίες είναι βασισμένες σε αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες. Στην τελική, απορούμε αν θα μπορούσε κάποιος απλά να φανταστεί τον τρόμο και τα αντιφατικά συναισθήματα που προκάλεσε ο Ted Bundy σε επτά διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ στη δεκαετία του ’70.

Barry, 2016

Το Barry πραγματεύεται τη ζωή του νεαρού Barack Obama, όσο ακόμα ήταν φοιτητής στη Νέα Υόρκη, πολύ πριν εκλεχθεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν σε ενδιαφέρει να απαντήσεις το αν ένας πολιτικός γεννιέται ή γίνεται, αυτή η ταινία θα καθορίσει κάποια βήματα σου προς τη λύση του γρίφου.

Brain on Fire, 2ο16

Το Brain on Fire διηγείται την αληθινή ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που ενώ είχε βρει τη δουλειά των ονείρων της στη Νέα Υόρκη, η ζωή της πήρε μια δραματική τροπή. Η συμπεριφορά της άλλαξε ραγδαία, τη μια έκλαιγε υστερικά ενώ το επόμενο λεπτό χαμογελούσε με την ψυχή της. Όταν η κατάσταση επιδεινώθηκε πήγε στο νοσοκομείο όπου κανείς δε μπορούσε να διαγνώσει τι ακριβώς της συνέβαινε. Τελικά, ο σωστός γιατρός βρέθηκε μπροστά της την κατάλληλη στιγμή.

Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile, 2019

Πώς θα ένιωθες αν σου λέγαμε πως υπάρχει μια ταινία στην οποία ο πιο αμφιλεγόμενος -και με αρκετές ‘groupies’-serial killer ενσαρκώνεται από τον Zac Efron; Στο Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile, όπου ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από έναν χαρακτηρισμό του δικαστή κατά τη δίκη του Bundy, παρακολουθείς τη ζωή του και τις ύποπτες κινήσεις του υπό το πρίσμα της συντρόφου του. Από ό,τι θα δεις και στην ταινία, τον είχε υποπτευθεί από αρκετά νωρίς.

First They Killed My Father, 2017

Η σκηνοθετημένη από την Angelina Jolie ταινία είναι βασισμένη στο μεμουάρ της ακτιβίστριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Loung Ung. Η ίδια το 1975 αναγκάστηκε να εκπαιδευτεί ως παιδί-στρατιώτης στα camps της κυριαρχίας του Khmer Rouge στην Καμπότζη. Το φιλμ αφορά όσα έζησε αλλά και όσα άντεξε εκείνη και τα αδέρφια της.

The King, 2019

Στο The King, ο Timothée Chalamet υποδύεται τον βασιλιά Henry, ο οποίος αναλαμβάνει την εξουσία μετά τον θάνατο του σκληρού πατέρα του. Στην ταινία παρακολουθούμε τη μεταμόρφωσή του από μποέμ γιο βασιλιά που έχει απορρίψει κάθε ουσιαστική σχέση με την οικογένειά του, σε ικανό και δίκαιο βασιλιά. Ίσως τον μοναδικό μετά από αρκετά χρόνια.

Lost Girls, 2020

Μια sex worker εξαφανίζεται. Η μητέρα της κάνει όσα περνούν από το χέρι της -ίσως και παραπάνω- για να αποδείξει πως αυτή η εξαφάνιση είναι στην πραγματικότητα δολοφονία. Σε αυτή της τη μάχη ανακαλύπτει πως και άλλες sex workers έχουν εξαφανιστεί και δολοφονηθεί, με την αστυνομία να μην ασχολείται καν ώστε να βρεις τους υπαίτιους.

Δες ακόμα: 5 σειρές που ίσως είναι καλύτερα να δεις μόνη σου

featured image: imdb.com