Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως το αν προτιμά κανείς να δει μια σειρά μόνος ή με συντροφιά είναι καθαρά υποκειμενικό. Για κάποιους μια σειρά δεν είναι ίδια χωρίς τα σχόλια των φίλων. Ωστόσο, κατά την ταπεινή μας άποψη κάποιες σειρές είναι καλύτερο να τις δεις χωρίς παρέα. Κυρίως γιατί θα βρεις ένα κομμάτι του εαυτού σου μέσα σε αυτές και αυτή η συνειδητοποίηση είναι ήδη σκληρή από μόνη της. Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τρίτων.

Quicksand

impawards.com

Μια έφηβη συλλαμβάνεται από την αστυνομία σε έναν τόπο εγκλήματος, συγκεκριμένα σε ένα σχολείο. Στη σειρά ακολουθείς τη δίκη της και μαθαίνεις τι ακριβώς συνέβη. Παρόλο που κυριολεκτικά η πρώτη εικόνα που έχεις από εκείνη είναι με το “όπλο που καπνίζει” αρχίζεις να αμφισβητείς την ενοχή της. Προφανώς δε ταυτιστείς με το όλο concept φόνος, αλλά με τις ανθρώπινες σχέσεις που είναι ικανές να οδηγήσουν κάποιον σε αυτό το σημείο.

Fleabag

posterspy.com

Η Fleabag είναι μια γυναίκα σαν όλες εμάς. Διαχειρίζεται τις οικογενειακές σχέσεις της, μια απώλεια, μια άσχημη οικονομική κατάσταση και την τάση της να ερωτεύεται τους λάθος άντρες. Πρόκειται για μια σειρά που θα σε κάνει να ταυτιστείς με τα μικρά και μεγάλα δράματα, με το χιούμορ ως όπλο διαχείρισης σε κάθε περίπτωση και με την παραδοχή ότι η ζωή δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να τα παρατάς.

Unorthodox

weltbild.de

Στο Unorthodox μια νεαρή γυναίκα αφήνει την οικογένειά της, όταν συνειδητοποιεί πως το συντηρητικό χασιδικό περιβάλλον όπου έχει μεγαλώσει καταπιέζει την ίδια και τα όνειρά της. Μετακομίζει στη Γερμανία, αλλά συνειδητοποιεί πως για να ξεκινήσει τη νέα της ζωή, πρέπει να ξεμπερδέψει με τα φαντάσματα του παρελθόντος της. Πρόκειται για μια must-see σειρά η οποία θα σε φέρει αντιμέτωπη με τη στάση σου απέναντι στα γυναικεία -ίσως και γενικά τα ανθρώπινα- δικαιώματα, προκαλώντας σου ένα αίσθημα ασφυξίας.

Messiah

imdb.com

Ένας νεαρός που δηλώνει “Μεσσίας”, εμφανίζεται στη Μέση Ανατολή προκαλώντας μια αναταραχή ανάμεσα σε Συρία και Ισραήλ, τραβώντας την προσοχή της CIA αλλά και της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας. Καταλήγει να μεταφέρεται στην Αμερική όπου κερδίζει πιστούς που τον ακολουθούν και πιστεύουν σε εκείνον. Πρόκειται για μια σειρά που θα σε διχάσει, όπως κάθε τι έχει έναν τόσο θρησκευτικό χαρακτήρα σε μια εποχή που το ορατό θεωρείται και το μόνο δεδομένο.

The Valhalla Murders

oldaintdead.com

Βρισκόμαστε στην Ισλανδία, αντιμέτωποι με κάποιους φόνους που δείχνουν να έχουν εκτελεστεί από το ίδιο άτομο. Κέντρο: ένα οικοτροφείο που ονομάζεται Valhalla. Μια Ισλανδή ντετέκτιβ και ένας Νορβηγός αστυνομικός καλούνται να λύσουν το μυστήριο στο οποίο εμπλέκονται άτομα της ίδιας της αστυνομίας. Είναι καλύτερο να τη δεις μόνη, αν σκεφτείς πως πρόκειται για μια σκανδιναβική σειρά που δε σου δίνεις τις λύσεις στο πιάτο, αλλά καλείσαι να διαβάσεις και ανάμεσα στις γραμμές. Διάβασε περισσότερα εδώ.

featured image: PopSugar