Σου παρουσιάζουμε κάποιες καθημερινές συνήθειες που μπορεί να ευθύνονται για εκείνο τον ερεθισμό στα μάτια που σε ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό!

1. Το ότι δεν χρησιμοποιείς ιονιστή αέρα στο δωμάτιο ή το σαλόνι σου

Ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε τέτοιου είδους συσκευές καθώς όχι μόνο θα μπορέσεις να αναπνεύσεις καλύτερα, αλλά θα αποφύγεις και τον κίνδυνο αλλεργιών που ευδοκιμούν μέσω του αέρα. Είναι η λύση που ψάχνεις για να σταματήσουν πλέον οι ερεθισμοί στα μάτια σου.

popsugar

2. Το να αφήνεις τον ανεμιστήρα οροφής σου ανοιχτό όλο το βράδυ

Άφησέ τον ανοιχτό μέχρι το δωμάτιο να πάρει την κατάλληλη θερμοκρασία κι έπειτα κλείσε τον. Ακούγεται παράξενο, αλλά ο αέρας που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα οροφής μπορεί να προκαλέσει έντονο ερεθισμό σε ήδη ξηρά μάτια. Μία άλλη εναλλακτική, σε περίπτωση που δεν θες να τον κλείσεις εντελώς, είναι να χαμηλώσεις την ταχύτητα του.

3. Το να κάθεσαι όλη τη νύχτα στον υπολογιστή

Εκτός από το ότι με αυτή τη κακή συνήθεια εμποδίζεις την παραγωγή της μελατονίνης στο σώμα σου, μίας ορμόνης που σε βοηθά να κοιμηθείς, προκαλείς κι έντονους ερεθισμούς στα μάτια σου. Προσπάθησε να αποφύγεις την έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή σου τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσεις για ύπνο για να μειώσεις αισθητά τους εν λόγω ερεθισμούς.

popsugar

4. Το να φοράς τους φακούς επαφής σου για πολλές ώρες

Μπορεί οι φακοί επαφής να σε αποδεσμεύουν από τα γυαλιά αλλά μην ξεχνάς πως είναι ένα «ξένο σώμα» που μπαίνει στα μάτια σου. Φρόντισε να τους βγάζεις όσο πλησιάζει το βράδυ ώστε να μπορείς να δουλέψεις ή να χαλαρώσεις πιο εύκολα και χωρίς τον φόβο του ερεθισμού.

5. Το να μην προσέχεις τη διατροφή σου

Πιστεύεις πως λαμβάνεις αρκετά ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα μέσω της διατροφής σου; Τα συγκεκριμένα θρεπτικά λίπη τα βρίσκει κανείς στα ψάρια ή τα καρύδια κι έχουν ευεργετικά αποτελέσματα κατά της ξηρότητας ή του ερεθισμού των ματιών. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να τα συμπεριλάβεις σύντομα κιόλας στη διατροφή σου.

6. Το να κοιμάσαι φορώντας μάσκαρα ή eyeliner

Όλες οι ουσίες και τα χημικά που βρίσκονται μέσα στα καλλυντικά μπορούν πολύ εύκολα να απορροφηθούν από τα μάτια σου όταν κοιμάσαι χωρίς να έχεις κάνει ντεμακιγιάζ. Ακόμη κι αν βαριέσαι να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σε όλο σου το πρόσωπο, φρόντισε τουλάχιστον να το κάνεις πολύ καλά την περιοχή των ματιών. Σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσεις με ερεθισμένα μάτια.

Δες ακόμαΑν το άγχος είχε υπότιτλους θα ήταν αυτές οι φράσεις


featured photo: Unsplash|Anete Lūsiņa