Οι Γαλλίδες θεωρούνται οι τοπ καλοντυμένες γυναίκες στον κόσμο. Ο λόγος; Μα φυσικά το απλό και συγχρόνως κομψό στυλ τους. Είναι φυσικό, χωρίς περιορισμούς σε χρώματα και patterns κι έχει τους δικούς του κανόνες.

Συγκεντρώσαμε έξι συμβουλές για να σε βοηθήσουμε να μπεις στη νοοτροπία του French Style!

Φυσικό, καθημερινό μακιγιάζ

Το να δείχνεις φρέσκια πρέπει να είναι προτεραιότητά σου, κι αυτό θα το πετύχεις με ένα απλό και ελαφρύ μακιγιάζ. Οι γυναίκες στη Γαλλία δεν προσπαθούν να κρύψουν την ηλικία τους δίνοντας μεγάλη σημασία στο μακιγιάζ τους. Πρόκειται για την αυτοπεποίθηση που έχουν για το δέρμα τους ακόμη κι αν αντιμετωπίζουν προβλήματα ομορφιάς όπως μαύρους κύκλους και ρυτίδες.

Photo:coveteur.com
Photo:coveteur.com

Να θυμάσαι! Δεν είσαι τέλεια!

Ο κυρίαρχος κανόνας της Γαλλικής ομορφιάς έχει να κάνει με το ρητό ότι η γυναίκα δεν είναι τέλεια, αλλά εάν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της και νιώθει καλά με αυτόν, τότε το μεταδίδει και στους γύρω της.

Κόκκινο κραγιόν τη νύχτα

Εάν θέλεις να βγεις μη ξεχάσεις να τονίσεις τα χείλη σου, ένα από τα βασικότερα σημεία θηλυκότητας στη γυναίκα. Προτίμησε το κόκκινο κραγιόν, ανάλογα με την απόχρωση που σου ταιριάζει. Δε χρειάζεται να φορέσεις πολλά αξεσουάρ γιατί μπορεί να σου καταστρέψουν την εικόνα. Συνδύασε τις ρίγες με το floral ή το animal print αλλά να προσέξεις ώστε να υπάρχει αρμονία μεταξύ τους.

Επίλεξε προσωπικά κοσμήματα

Όταν οι Γαλλίδες φορούν κοσμήματα είναι κυρίως απλά, όμορφα και προσωπικά. Προσωπικά κοσμήματα εννοώντας ένα δώρο του αγοριού σου ή της καλύτερης φίλης σου. Ακόμη και ένα κειμήλιο θα μπορούσε να ολοκληρώσει ένα outfit.

Λευκό πουκάμισο

Αυτό που το κάνει γαλλικό ένα λευκό πουκάμισο είναι ο τρόπος που είναι συνδυασμένο: λίγο αναποδογυρισμένο το μανίκι ή ξεκούμπωτο προς τα κάτω με τη μια πλευρά μέσα στο jean. Είναι αυτό που το κάνει μοναδικά τέλειο και κομψό.

Photo: whowhatwear.co.uk
Photo: whowhatwear.co.uk

Ένα ποτήρι κρασί

Οι περισσότεροι Γάλλοι απολαμβάνουν τη διασκέδαση τους με ένα ποτήρι κρασί. Όπως θα έχετε δει και από τις ταινίες όσοι βρίσκονται στη Γαλλία δε γίνεται να μην περάσουν τη νύχτα τους πίνοντας ένα ποτήρι κρασί σε κάποιο γαλλικό bistro. Είναι ενσωματωμένο στην κουλτούρα τους. Περιλαμβάνουν το κρασί στο γεύμα τους, μετά τη δουλειά ακόμη και σ’ ένα επαγγελματικό meeting. Με το κρασί χαλαρώνουν αλλά το τρικ είναι ότι πίνουν μόνο ένα ποτήρι!

Δες επίσης: Jeanne Damas. Μια Γαλλίδα σου αποκαλύπτει όλα τα tricks του γαλλικού στυλ.

featured image: refinery29.com