Οι φούστες είναι ένα βασικό κομμάτι της γυναικείας ντουλάπας. Ωστόσο, είναι ένα ρούχο που μας δυσκολεύει συχνά εφόσον υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια στην αγορά και δεν ξέρεις τι ακριβώς να επιλέξεις ώστε να νιώθεις άνετη και όμορφη ανάλογα με τις ανάγκες του σώματός σου.

Δες παρακάτω ποια φούστα να προτιμήσεις ανάλογα με το σωματότυπό σου.

ψηλόμεσες φούστες

Photo: marastyle.wordpress.com
Photo: marastyle.wordpress.com

Όταν το κάτω μέρος του σώματος σου είναι πιο αδύνατο από το πάνω μέρος, τότε μια ιδανική επιλογή είναι οι ψηλόμεσες φούστες σε χαλαρή γραμμή. Το μήκος εξαρτάται από εσένα και το τι σε κάνει να νιώθεις πιο άνετη. Μπορείς να επιλέξεις η φούστα σου να είναι αρκετά κοντή για να αναδείξεις τα πόδια σου ή να κατεβαίνει μέχρι το γόνατο για πιο safe αποτέλεσμα.

pencil φούστες

Photo: merchandisingsociety.blogspot.gr
Photo: merchandisingsociety.blogspot.gr

Ο σωματότυπος κλεψύδρα αφορά στο κλασσικό μεσογειακό σώμα με έντονες καμπύλες και ιδιαίτερα στενή μέση. Αν ανήκεις εκεί, οι εφαρμοστές pencil φούστες είναι κατάλληλες για εσένα. Αναδεικνύουν τα “δυνατά” σου σημεία και κολακεύουν τους μηρούς σου.

στενές ψηλόμεσες φούστες

Photo: glamradar.com
Photo: glamradar.com

Αν το σώμα σου είναι πιο αθλητικό, δηλαδή η μέση, οι μηροί και οι ώμοι σου έχουν την ίδια αναλογία τότε πρέπει να επιλέγεις στενές ψηλόμεσες φούστες. Δίνουν σχήμα στο σώμα και δεν το κάνουν να φαίνεται μονοκόμματο δημιουργώντας καμπύλες στη μέση και τους μηρούς σου.

γραμμή Α

Photo: stylemotivation.com
Photo: stylemotivation.com

Όταν το κάτω μέρος του σώματός σου είναι εμφανώς πιο φαρδύ απ’ το υπόλοιπο τότε ανήκεις στον τύπο σώματος αχλάδι. Σε κολακεύουν ιδιαίτερα οι φούστες σε γραμμή Α. Τονίζουν τη λεπτή σου μέση και καμουφλάρουν το πιο έντονο κάτω μέρος. Πάλι το μήκος εξαρτάται από εσένα.

Δες επίσης: 6 tips για επιλογή σουτιέν για κορίτσια με πλούσιο στήθος.

featured image: adrianalindo.com