Έχεις ατζέντα αλλά δεν ξέρεις τι να γράψεις σε αυτή; Παρόλο που υπάρχουν χιλιάδες app που σε βοηθούν να κάνεις ακριβώς αυτό, η μαγεία του να οργανώνεις δια χειρός την ημέρα σου, είναι εντελώς διαφορετική.

Πρώτα απ’ όλα όμως, χρειάζεσαι μια καλή στρατηγική γι’ αυτό. Εξοπλίσου με ένα planner που σου αρέσει και θα χαίρεσαι να το χρησιμοποιείς.

Ακολουθούν 6 πράγματα που πρέπει να συμπεριλάβεις στην ατζέντα σου για ώστε να οργανωθείς όσο το δυνατόν καλύτερα:

  1. Σημαντικά ραντεβού

Μέσα στην ημέρα ή την εβδομάδα θα έχεις κάποια meetings. Μπορεί να είναι εξωτερικά επαγγελματικά ραντεβού ή κάποια συνάντηση με φίλους που έχεις καιρό να τα πεις.

Από το να προσπαθείς να τα θυμάσαι όλα, καλό είναι να τα έχεις καταγεγραμμένα κάπου. Ειδικά, αν χρειάζονται και περαιτέρω σημειώσεις όπως σημαντικά deadlines ή προτάσεις.

  1. Στόχοι και καθημερινές προκλήσεις

Μην παραλείπεις να γράφεις τους στόχους σου. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά το να καταγράφεις αυτά που θέλεις να πετύχεις σε πάει ένα βήμα πιο κοντά τους. Είτε έχεις μικρότερους και βραθυπρόθεσμους στόχους, είτε μεγαλύτερους.

Όπως και να έχει, η καταγραφή τους θα σε βοηθήσει να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα όσων έχεις να κάνεις.

  1. Τα οικονομικά σου

Πολλές φορές ξοδεύεις χρήματα και όταν γυρνάς σπίτι δεν θυμάσαι πώς, που, γιατί. Μία καλή λύση λοιπόν, είναι να κρατάς το «λογαριασμό» και να υπολογίζεις το budget σου γραπτώς.

Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις ξεκάθαρη εικόνα όχι μόνο του τι ξοδεύεις αλλά και του τρόπου που διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου.

  1. Ιατρικά ραντεβού

Μερικές φορές, τα check –up μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά απο αρκετό καιρό. Γιατί να μην έχεις ήδη «σώσει» αυτό το ραντεβού στην ατζέντα σου; Όταν πλησιάζει ο καιρός θα το ξέρεις και δεν θα χρειάζεται να κάνεις τηλέφωνα για να σου υπενθυμίσουν πότε είναι το ήδη κανονισμένο ραντεβού.

  1. Ιδέες

Οι μεγάλες ιδέες έρχονται στα ξαφνικά. Όταν πίνεις τον πρωινό καφέ σου χαζεύοντας τους περαστικούς από το μπαλκόνι σου. Ή όταν μένεις κολλημένη πίσω από κόκκινα φανάρια. Εντάξει, μην βγάλεις την ατζέντα εκείνη τη στιγμή, όμως.

Αλλά ναι, σε κάποια άλλη περίπτωση που έχεις την ιδέα και όχι ένα τιμόνι μπροστά σου, γράψε την. Ακόμη και αν τη ξεχάσεις, κάποια στιγμή θα τη ξανά δεις μπροστά σου.

  1. Quotes

Ξανά και ξανά. Η έμπνευση χρειάζεται καθημερινά. Αν δεν μπορείς να τη βρεις, γίνε εσύ. Γράψε όσα quotes σου αρέσουν και σε βοηθούν να νιώθεις πιο δυνατή, πιο αισιόδοξη και πιο γεμάτη. Έτσι, όταν χρειάζεσαι αυτές τις μικρές δόσεις χαράς, θα ξέρεις που θα τις βρεις.

featured photo: Unsplash / Jessica Lewis