Είσαι σε σχέση και είσαι ευτυχισμένη (λέβελ: Julie Andrews στη Μελωδία της Ευτυχίας). Ελλείψει των Βαυαρικών Άλπεων όμως αποφασίζεις να δημοσιεύσεις κάτι σχετικό με εσάς στα social media. Η αγάπη δεν είναι αμαρτία. Αλλά προτού βγεις να το φωνάξεις με λατρεία θυμήσου ότι υπάρχουν πράγματα που ίσως είναι καλύτερο να μην τα μοιράζεσαι σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπου δεν έχεις κανένα έλεγχο ποιος θα τα δει και πώς θα τα εκλάβει.

1. Πολύ προσωπικές πληροφορίες

Είναι συνετό να αποφεύγεις να δημοσιεύεις πολύ προσωπικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα λεπτομέρειες για την υγεία, την οικογένεια, τις προτιμήσεις ή τις συνήθειες του συντρόφου σου. Ακόμα και αν εσύ αισθάνεσαι άνετα με το να μοιράζεσαι τέτοια πράγματα για τον εαυτό σου δεν ξέρεις αν το έτερον σου ήμισυ συμφωνεί με αυτή την ιδέα.

2. Τις σκέψεις σου μετά από έναν τσακωμό σας.

Είναι σαν να ζητάς από τους φίλους σου να παίξουν το ρόλο του διαιτητή, κάτι για το οποίο δεν τους πέφτει λόγος και φέρνει τόσο αυτούς όσο και το σύντροφο σου σε δύσκολη θέση.

3. Φωτογραφίες όπου φιλιέστε ή είστε μαζί στο κρεβάτι.

Κανείς μας δεν χρειάζεται να το δει αυτό, κανείς. Ειδικά ο συνάδελφος του από το γραφείο ή η θεία σου απ’ το χωριό.

4. Στάτους γεμάτα υπονοούμενα για το πώς αισθάνεσαι.

Ας είμαστε ειλικρινείς: όποιος συνεχίζει να το κάνει αυτό μετά την τρυφερή ηλικία των 13, φλερτάρει έντονα με την ανωριμότητα. Το παν σε μια σχέση είναι να μπορείς να είσαι ειλικρινής με το σύντροφο σου και να μπορείς να συζητάς τα πάντα. Από το πόσο τον θαυμάζεις μέχρι το γιατί αισθάνεσαι ότι δεν περνάτε πλέον αρκετό ποιοτικό χρόνο μαζί, δεν χρειάζεσαι τα social media για να εκφραστείς. Ο άνθρωπος σου βρίσκεται δίπλα σου.

5. Κακεντρεχή αστεία ή αγενή σχόλια για την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους του συντρόφου σου.

Πρόκειται για τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να φέρεις τον άλλο, αλλά και τον εαυτό σου, σε δύσκολη θέση. Άσχετα με το αν τα άτομα αυτά σε ακολουθούν ή όχι στα social media, απέφυγε πάση θυσία τέτοιου είδους δηλώσεις.

6. Λεπτομέρειες σχετικά με μια εγκυμοσύνη στα πολύ αρχικά στάδια της.

Πες με δεισιδαίμων, πες με baby hater. Τα social media έχουν αποδειχτεί πολλάκις ένα τοξικό περιβάλλον. Ακόμα και αν ανυπομονείς να μοιραστείς τα νέα με τους φίλους και τον ευρύτερο κύκλο σας, δώσε και στους δύο (τρεις;) σας την ευκαιρία να απολαύσετε αυτό το διάστημα μεταξύ σας και να προετοιμαστείτε για αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή σας.

Δες ακόμα:

Τα social media σκοτώνουν τον ρομαντισμό


featured image: Thought Catalog