Μια τυπική καθημερινή ημέρα μπορεί να περιλαμβάνει πολλά πράγματα: Δουλειά, καθάρισμα του σπιτιού, πληρωμή λογαριασμών και αρκετά ακόμη. Ένα από εκείνα που σχεδόν σίγουρα δεν περιλαμβάνει είναι η βόλτα με έναν φίλο, ένα γεύμα ή ένα σινεμά παρέα με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Είναι μεγάλη και συχνή παγίδα να δίνεις προτεραιότητα στις καθημερινές ευθύνες και υποχρεώσεις και να καταλήγεις να βάζεις σε δεύτερη μοίρα τις φιλικές σου σχέσεις. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητα σήμερα, είναι εύκολο να χάσεις την αίσθηση του χρόνου. Όμως, το να απομακρυνθείς από φίλους σου και απ’ όσους αγαπάς δεν είναι σίγουρα η σωστή λύση. Κι ίσως, όταν το συνειδητοποιήσεις, να νιώθεις ότι είναι πια αργά για να κάνεις κάτι. Υπάρχει, όμως, τρόπος να επανασυνδεθείς με ένα αγαπημένο πρόσωπο με το οποίο έχετε χαθεί και μάλιστα χωρίς να το κάνεις να φαίνεται άβολο. Το The Every Girl συγκέντρωσε έξι τέτοιους τρόπους κι εμείς σου τους παρουσιάζουμε:

1. Εντόπισε τ@ στα social media

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, ακολουθούμε στα social media παλιούς φίλους ή γνωστούς, ακόμη κι αν η τελευταία φορά που μιλήσαμε μαζί τους μοιάζει να είναι μια αιωνιότητα πριν. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα των ψηφιακών πλατφορμών: Μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε, έστω και σε επιφανειακό επίπεδο, τα νέα των παλιών φίλων, παρέχοντας ταυτόχρονα το κατάλληλο έδαφος για να αναζωπυρώσουμε μια σχέση που σιγοκαίει.

2. Στείλε ένα γρήγορο μήνυμα

Μη διστάσεις, απλά κάν’ το. Ξεκίνα λέγοντας ένα γεια, ρώτησε πώς είναι, ποια τα νέα του, δείξε ότι τ@ σκέφτηκες. Ένα απλό μήνυμα που δείχνει ενδιαφέρον είναι το απλό βήμα που χρειάζεται να κάνεις για να ξαναπλησιάσεις αυτό το άτομο.

3. Οργάνωσε μια συνάντηση με κοινούς φίλους

Αν νιώθεις άβολα να ζητήσεις προσωπική συνάντηση, επιδίωξε να βρεθείτε σε κοινή παρέα. Συγκέντρωσε τους κοινούς γνωστούς σας και πρότεινε μια ομαδική έξοδο. Έτσι, οι άλλοι θα λειτουργήσουν ως δικλείδα ασφαλείας ανάμεσά σας, συμπληρώνοντας την κουβέντα και μη επιτρέποντας στην αμηχανία να σας καταβάλλει.

4. Ζήτα εκείνη τη συγνώμη που χρωστάς

Αν ο λόγος που απομακρυνθήκατε ήταν μια διαφωνία ή μια παρεξήγηση στην οποία φέρεις μερίδιο ευθύνης, τότε είναι καιρός να ζητήσεις εκείνη τη συγνώμη που χρωστάς. Τι έχει περισσότερη σημασία; Ο εγωισμός σου ή ένα αγαπημένο πρόσωπο; Δε χρειάζεται να σκεφτείς. Ξέρεις προς τα πού γέρνει η ζυγαριά. Κάνοντας την πρώτη κίνηση και απλώνοντας χείρα συμφιλίωσης, κάνεις ένα πρώτο και πολύ ουσιαστικό βήμα προς την επανοικοδόμηση μιας φιλίας που βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε τα σύννεφα του παρελθόντος, εάν θέλετε να προχωρήσετε ουσιαστικά μπροστά.

5. Μοιραστείτε αναμνήσεις

Είδες κάτι και τ@ θυμήθηκες; Έπεσε στα χέρια σου μια παλιά φωτογραφία ή ένα δώρο που σου είχε κάνει; Στείλε ένα σύντομο μήνυμα, γράφοντας ένα «Τι ωραίες αναμνήσεις! Θυμάσαι; Μου λείπεις!» και μοιράσου μαζί τ@ αυτό που σου συνέβη. Οι ευχάριστες αναμνήσεις έχουν την τάση να δημιουργούν μια νοσταλγία, που καλλιεργεί το κατάλληλο έδαφος, ώστε να να αναθερμάνετε τη σχέση σας.

6. Πες ευθέως αυτό που σκέφτεσαι

Καμιά φορά, ο καλύτερος τρόπος να πεις ή να κάνεις κάτι είναι ο ευθύς. Η ζωή είναι μικρή για μπερδεμένα μηνύματα και θολές προθέσεις. Πες αυτό που θέλεις με ειλικρίνεια και απλά λόγια, σίγουρα θα εκτιμηθεί. Θέλεις να συναντηθείτε; Στείλε ένα μήνυμα και κάνε μια πρόταση. Το πιθανότερο είναι ότι θα πάρεις μια εξίσου ξεκάθαρη απάντηση και θα ξέρεις αν και το άλλο άτομο έχει την πρόθεση να επανασυνδεθεί μαζί σου ή όχι. Έτσι, θα απαλλαγείς από τις σκέψεις και τα διλήμματα και θα συνεχίσεις τη ζωή σου…με ή χωρίς αυτό το πρόσωπο.