Αμφιβάλλω εάν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να μην έχει στο ντουλαπάκι του μπάνιου του ένα κουτάκι μπατονέτες. Και παρόλο που όλοι τις χρησιμοποιούμε για πολύ συγκεκριμένο λόγο, για το καθάρισμα των αυτιών μας δηλαδή, έχουν πολλές περισσότερες χρήσεις.

Από το να σου λύσουν θέματα της καθημερινότητάς σου έως να αποτελέσουν έναν πολύτιμο σύμμαχο στη beauty ρουτίνα σου. 

Εδώ θα δεις τις πιο απρόσμενες χρήσεις της μπατονέτας. Έχεις δοκιμάσει ποτέ κάποια;

Το τέλειο μανικιούρ

Αρχικά όταν κάνεις μόνη σου μανικιούρ πρέπει να έχεις πάντα δίπλα σου μια μπατονέτα. Εκτός από το ότι μπορείς να σώσεις άμεσα στην κατάσταση εάν βγεις εκτός πλαισίου με το μανό, μπορείς να κάνεις εύκολα σχέδια όπως μικρές βούλες!

Διόρθωση μακιγιάζ

Μια μπατονέτα είναι πάντα εκεί όταν θες να διορθώσεις το μακιγιάζ σου αφού εάν την βρέξεις με λίγο νερό μπορείς να διορθώσεις την ξεθωριασμένη σκιά σου ή το κραγιόν σου.

Κράτα το άρωμά σου ανανεωμένο

Μια χρήση της μπατονέτας που αμφισβητείται. Πολλοί δηλώνουν πως εάν βάλεις λίγο από το αγαπημένο σου άρωμα σε μια μπατονέτα και έπειτα τη βάλεις σε ένα σακουλάκι, το άρωμα διατηρείται και έτσι μπορείς να ανανεώσεις το άρωμά σου οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Μένει μόνο να το δοκιμάσεις και να δεις τα αποτελέσματα!

Επιδιορθώσεις φερμούαρ

Πόσες φορές σου έχει τύχει να κολλήσει το φερμουάρ της τσάντας σου; Εάν έχεις μια μπατονέτα και λίγο λάδι τότε το πρόβλημα λύθηκε! Απλά βάλε λίγο ελαιόλαδο πάνω στην μπατονέτα και τρίψε το φερμουάρ. Μετά από λίγο το φερμουάρ θα έχει μαλακώσει και θα το ανοίξεις πανεύκολα.

Καθαρισμός δύσκολων σημείων

Το προσόν της μπατονέτας είναι πως χωράει παντού! Έτσι αποτελεί το τέλειο εργαλείο για να καθαρίσεις αντικείμενα που δεν χωράει κάτι άλλο να μπει μέσα τους και να τα καθαρίσει. Για παράδειγμα, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου (ναι, αυτό το βάσανο) ή το πιστολάκι των μαλλιών σου!

Κεριά

Αντί να προσπαθείς να ανάψεις ένα κερί με σπίρτο ή αναπτήρα δοκίμασε να το κάνεις με μια μπατονέτα. Θα σε βολέψει ιδιαίτερα εάν το φυτίλι είναι πολύ βαθιά και δεν το φτάνεις με κάτι άλλο.

Οι δικές μας αγαπημένες μπατονέτες είναι οι οικολογικές και βιοδιασπώμενες μπατονέτες από Μπαμπού, της εταιρείας KARAN

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα αρωματικά χώρου για να μυρίζεις το καλοκαίρι ακόμα και από το σπίτι ή το γραφείο σου