Κάποιοι ζουν για το δράμα. Είτε τους βγαίνει φυσικά, είτε το επιδιώκουν. Δραματοποιούν καταστάσεις, υπερβάλλουν και δημιουργούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Υπάρχουν ζώδια που θέλουν να είναι ανά πάσα στιγμή το κέντρο της προσοχής. Που δεν σταματούν να παραπονιούνται όταν τα πράγματα δεν βαίνουν σύμφωνα με τις προσδοκίες τους. Που μεγαλοποιούν το παραμικρό και το υπεραναλύουν στο έπακρον. Ποια είναι λοιπόν τα πέντε ζώδια που αν δεν ζήσουν το προσωπικό τους δράμα, δεν ησυχάζουν ποτέ;

Καρκίνος

Για τον Καρκίνο, είναι πολύ φυσικό να μοιράζεται τα συναισθήματά του. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Απλά ορισμένες φορές το παρακάνει με την ανάλυση και την εγωκεντρικότητα. Αν κάτι δεν πάει με τα νερά του, αρχίζει να φέρεται σαν κακομαθημένο πεντάχρονο παιδί και δεν σταματά μέχρι να πάρει αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Επιπλέον, γίνεται πολύ ανταγωνιστικός χωρίς λόγο τις περισσότερες φορές.

Λέων

Χαρακτηρίζεται ως “Queen of Drama Queens”. O Λέων βάζει πάντα πολύ υψηλούς στόχους και τους διαφημίζει. Κάθε επιτυχία, κάθε προσπάθεια. Μιλά για τον εαυτό του υπερβολικά, λατρεύει να είναι το κέντρο της προσοχής σε κάθε περίσταση. Κάνει τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από αυτόν, όταν μπορεί να μην τον αφορούν ούτε στο ελάχιστο. Ο εγωισμός του και η τάση του για υπερδραματοποίηση τον καθιστούν ανυπόφορο μερικές φορές.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός ταυτίζεται με το πάθος. Παθιάζεται με οτιδήποτε ασχολείται, με τη θετική και αρνητική έννοια. Όταν δεν προκύπτει το αποτέλεσμα που επιθυμούσε, τείνει να γίνεται ιδιαίτερα επιθετικός. Στην περίπτωση που θυμώσει, χάνει τη λογική του και το δράμα εισέρχεται σε όλο του το είναι. Ο μόνος τρόπος να ξεθυμάνει είναι να βρει την ησυχία του.

Τοξότης

Το δράμα του Τοξότη από την άλλη σχετίζεται μόνο με θετικές καταστάσεις. Επειδή πιστεύει πολύ στις ικανότητές του και θέτει υψηλούς στόχους, θα πει τα πάντα για να πείσει τον ακροατή ότι θα τα καταφέρει. Ακόμα και αν ορισμένα πράγματα δεν περνούν από το χέρι του. Θα τάξει τον ουρανό με τ’άστρα. Η στάση του αυτή μπορεί να πληγώσει κάποιον άθελά του, όταν δεν πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε ήρεμο και ατάραχο ανά τις καταστάσεις. Αυτό ακριβώς είναι όμως που τον καθιστά δραματικό. Φαινομενικά δεν νοιάζεται πολύ για αναποδιές, εμπόδια και δύσκολες καταστάσεις. Όμως ο τρόπος που αποφεύγει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τον κάνουν ευάλωτο και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η ώρα που θα “σκάσει”. Όταν έρθει η στιγμή αυτή, γίνεται μελοδραματικός μέχρι κάποιος να τον επαναφέρει στη λογική. Πάντως, το δράμα του πάντοτε έχει κάποια βάση.

featured photo: steemit.com