Μπορούμε πλέον με σιγουριά να πούμε ότι το ατού του Netflix είναι τα θρίλερ μυστηρίου – είτε πρόκειται για σειρές είτε για ταινίες. Κάπως έτσι κυκλοφόρησε φέτος και το Dangerous Lies που άφησε το κοινό διχασμένο. Οι μεν θεώρησαν ότι ήταν όσο περίπλοκο και μυστηριώδες έπρεπε και οι δε ότι τελικά αυτή μπερδεμένη πλοκή και το μυστήριο δεν έβγαζαν κανένα νόημα. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, σίγουρα θα θες να δεις και μερικά ακόμα θρίλερ μυστηρίου, ακόμα καλύτερα κι από το Dangerous Lies.

The Occupant (2020)

Ένα καλό θρίλερ δε χρειάζεται απαραίτητα να σε κάνει να πετάγεσαι από τη θέση σου κάθε 2 λεπτά. Πρέπει, όμως, να είναι σε θέση να παίξει αρκετά με το μυαλό σου. Αυτό ακριβώς κάνει η ισπανική ταινία του Netflix, The Occupant. Πρόκειται για μία ιστορία ενός άντρα που χάνει τη δουλειά του και συνεπώς την άνετη ζωή που παρέχει στην οικογένειά του. Κανείς, όμως, δε μπορεί να φανταστεί μέχρι που θα φτάσει για να τα ξανακερδίσει όλα αυτά πίσω.

Fatal Affair (2020)

To Fatal Affair μάς δείχνει πως ένα crush από το πανεπιστήμιο μπορεί να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης. Αυτό παθαίνει η πρωταγωνίστρια Ellie όταν έχουν ψυχρανθεί τα πράγματα στο γάμο της κι εκείνη ξανασυναντά μετά από χρόνια έναν παλιό συμφοιτητή. H ταινία παίρνει μία από τις πιο κλασικές πλοκές, αυτή του stalker-ανυποψίαστου θύματος και τη χρησιμοποιεί υπέρ της. Για όσους φυσικά ακόμα ενθουσιάζονται με τέτοιες ιστορίες.

Ma (2019)

Αν θες κάτι ακόμα πιο creepy, τότε χρειάζεσαι την Octavia Spencer και τη μοναδική της ερμηνεία στο Ma. Υιοθετεί το ρόλο της villain ηρωίδας μέχρι το σημείο που θυμίζει πλέον τα θρίλερ των 70s και ξεκινά να μπλέκει το θρίλερ και την εκδίκηση με το χιούμορ. Δεν είναι από τα θρίλερ με τις μεγάλες ανατροπές, είναι σίγουρα όμως κάτι καλό για ένα Σάββατο βράδυ.

Secret Obsession (2019)

Αν εξαιρέσεις ότι το trailer της ταινίας σχεδόν προδίδει όλα όσα πρόκειται να συμβούν, το Secret Obsession μπορεί να μπει στην watchlist σου μετά το Dangerous Lies. H συγκεκριμένη ταινία έρχεται για να εισάγει στη λίστα άλλο ένα στοιχείο των θρίλερ μυστηρίου: την αμνησία. Να, ένας ρόλος που δε θα περιμέναμε ποτέ να δούμε την Brenda Song, ωστόσο τα καταφέρνει μια χαρά μέχρι το τέλος. Κι ας μην είχε καλέσει εξ αρχής την άμεση ανάγκη.

A Simple Favor (2018)

Η ταινία αυτή θυμίζει πολλές άλλες του είδους που πιθανότατα έχεις ήδη δει. Η Blake Lively έκανε τρομερή εντύπωση στους πάντες γι’αυτό τον ρόλο κι όχι άδικα. Σίγουρα, η χάρη στην οποία αναφέρεται η ταινία δεν είναι τελικά τόσο μικρή. Εδώ, η χιλιοειπωμένη ιστορία του Χόλιγουντ επαναλαμβάνεται κι εμείς την παρακολουθούμε χωρίς ενοχές. Κάποιος λόγος θα υπάρχει που είναι χιλιοειπωμένη.