Η απώλεια βάρους είναι πάντα ένα μείζον θέμα και ειδικά εν όψη καλοκαιριού. Για αυτό τον λόγο εμείς βρήκαμε πέντε τρόπους που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν η γυμναστική που κάνεις είναι αποτελεσματική και πως μπορείς να αυξήσεις τις καύσεις σου.

Άκου την πείνα σου

Αν πεινάς μετά την γυμναστική σου σημαίνει ότι έχεις κάνει καλή δουλειά και ο οργανισμός σου χρειάζεται ενέργεια. Ένα μέσο session άσκησης καίει περίπου 200 θερμίδες. Αυτό, ειδικά για τις γυναίκες, σημαίνει ότι μετά την γυμναστική χρειάζεται κάποιο post-workout snack. Αν λοιπόν δεν πεινάς μετά την γυμναστική σου ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις το πόσο αποτελεσματικό είναι το πρόγραμμα που ακολουθείς.

Κάνε focus στην εκτέλεση των ασκήσεων

Όσο καλύτερα εκτελείς τις ασκήσεις, τόσο πιο σίγουρη μπορείς να είσαι ότι πράγματι η γυμναστική σου έχει αποτέλεσμα. Δώσε προσοχή στην τεχνική σου και συμβουλέψου τον γυμναστή σου για το πως μπορείς να την βελτιώσεις. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι και πιο ασφαλής από τυχόν τραυματισμούς.

Δώσε προσοχή στους χτύπους της καρδιάς σου

Χρησιμοποίησε ένα ρολόι καρδιακών παλμών για να μπορείς να διαφοροποιείς την δυναμικότητα και την ένταση ανάμεσα στις ασκήσεις. Αυτή η διαδικασία ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου και αυξάνει την κατανάλωση οξυγόνου μεγιστοποιώντας έτσι την καύση λίπους.

Παρατήρησε πως αισθάνεσαι μετά την άσκησή σου

Αν στο τέλος του προγράμματος σου αισθάνεσαι ότι μπορείς να το ξανακάνεις άλλη μία φορά, μάλλον δεν δούλεψες τόσο σκληρά όσο νομίζεις. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει απαραίτητα να αλλάξεις τον τρόπο εκγύμνασης σου. Απλώς φρόντισε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για το πόσο σκληρά γυμνάζεσαι και μην περιμένεις υψηλότερα αποτελέσματα από αυτά που μπορείς να έχεις βάση του προγράμματος σου.

Άλλαξε το στυλ γυμναστικής σου

Διαφορετικά στυλ γυμναστικής θα λειτουργήσουν σαν πρόκληση και θα σε βοηθήσουν να προσαρμόζεσαι σε διαφορετικές ασκήσεις γυμνάζοντας έτσι τους μυς σου με διαφορετικούς τρόπους. Αυτή η εξάσκηση εκτός από περισσότερο αποτελεσματική θα είναι και περισσότερο διασκεδαστική αφού θα σπάσεις την ρουτίνα σου.

Featured photo: www.unsplash.com