Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Όταν λέμε τροπικά φυτά, εννοούμε φυτά που θα αναπτύσσονται κανονικά σε τροπικά δάση. Αυτό δε χρειάζεται να σε τρομάζει για το αν θα καταφέρει να “ζήσει” ένα τέτοιο φυτό στο χώρο σου. Μπορεί να έχεις ήδη ένα τέτοιο στο σπίτι σου και να βασιλεύει χωρίς καμία δυσκολία. Επειδή η παγίδα σε ό,τι έχει να κάνει με τα τροπικά φυτά είναι η υγρασία, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσθέτεις λίγο νερό στο πιατάκι της γλάστρας τους.

Αν θέλεις να δώσεις ένα τροπικό vibe στο διαμέρισμά σου, επίλεξε ένα από τα παρακάτω πέντε φυτά. Ή και τα πέντε.

Φιλόδενδρο

Το φιλόδενδρο δεν είναι δύσκολο φυτό και η ανάπτυξή του είναι γρήγορη. Είναι ΟΚ και με αρκετό φως και με λίγο, ωστόσο αν θέλεις να είναι ευτυχισμένο φρόντισε να το βάλεις σε ένα σημείο με μέτριο φως, που δεν πέφτει όμως πάνω του άμεσα. Γενικά, χρειάζεται πότισμα κάθε δύο βδομάδες, αλλά είναι εύκολο να καταλάβεις πότε το υπερποτίζεις. Πώς; Θα κρεμάσουν τα φύλλα του. Είναι ιδανικό για το γραφείο σου ή για το χωλ σου.

5 φυτά εσωτερικού χώρου με τροπικά vibes
THE SILL

Μονστέρα

Γνωστή για τα πλατιά φύλλα της, η μονστέρα μπορεί να δώσει στο χώρο σου vibes ζούγκλας. Βάλε τη σε ένα φωτεινό σημείο, φροντίζοντας να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τις αχτίνες του ήλιου. Το πόσο πότισμα χρειάζεται έχει να κάνει με το πόσο φωτεινό είναι το σημείο που βρίσκεται, αλλά ας πούμε ότι μια φορά στις δύο βδομάδες είναι μια χαρά. Το να τσεκάρεις ότι το χώμα της έχει στεγνώσει για να την ξαναποτίσεις, θα σε σώσει από διάφορα θέματα.

5 φυτά εσωτερικού χώρου με τροπικά vibes

Πιλέα

Αν υπάρχει ένα φυτό που να βλέπουμε παντού στο Instagram, αυτό είναι η πιλέα. Και είναι λογικό, μιας και είναι παράξενα πανέμορφη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να την τοποθετήσεις σε ένα φωτεινό σημείο στο σπίτι σου, όχι σε άμεση επαφή με τις αχτίνες του ήλιου και να την ποτίζεις δύο φορές το μήνα, ανάλογα με τις ανάγκες της.

Στερλίτσια

Ή αλλιώς πουλί του παραδείσου. Έχει πάρει το όνομά της από τα πανέμορφα λουλούδια της. Ωστόσο, σε εσωτερικό χώρο, μην περιμένεις να ανθίσει. Χρειάζεται τη φωτεινή γωνιά της, και αν και τα πάει μια χαρά με το έμμεσο φως, στο άμεσο θριαμβεύει. Θέλει αρκετή υγρασία και πότισμα όταν το χώμα της στεγνώσει. Θα τη λατρέψεις.

5 φυτά εσωτερικού χώρου με τροπικά vibes

Χαμαιδωρέα μπαμπού

Αρχικά να πούμε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά pet friendly φυτό. Δε θέλει άμεση επαφή με το φως του ήλιου. Χρειάζεται πότισμα μια φορά τη βδομάδα και λογικά θα πρέπει να του αλλάξεις σύντομα γλάστρα αφού αναπτύσσεται πολύ.

5 φυτά εσωτερικού χώρου με τροπικά vibes

Φωτογραφίες: THE SILL Featured image: MyDomaine