Οι ταινίες τρόμου σαν επιλογή είναι tricky υπόθεση. Πριν πατήσεις το play νιώθεις την ανάγκη να έχεις τον σωστό φωτισμό, τις κουρτίνες κλειστές και σνακς που δε δημιουργήσουν τεράστιο κόπο αν σου πέσουν από τα χέρια σε κάποιο jump scare. Αν για κάποιο -παράξενο- λόγο, αυτό που λείπει από το culture πεδίο της καραντίνας σου είναι μια καλή ταινία τρόμου, διάλεξε μια από τις παρακάτω. Είναι από εκείνες που ακόμα και οι haters του είδους έχουν δει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

Deliver us from evil (2014)

Ένας αστυνομικός καλείται να διερευνήσει κάποιες εγκληματικές ενέργειες στη Νέα Υόρκη. Όσο μπαίνει στην υπόθεση και αντιμετωπίζει τους προσωπικούς του δαίμονες, αντιλαμβάνεται πως η κατάσταση είναι περισσότερο παραφυσική. Σε όλο αυτό, αναμειγνύεται και ένας μποέμ και αρκετά επαναστατικός ιερέας. Σε άλλα νέα, Eric Bana και Edgar Ramirez. Έτσι για να μη νομίζεις πως δε θα βρεις κάποιο crush στην ταινία.

The Conjuring (2013)

Μια οικογένεια μετακομίζει σε ένα μεγάλο σπίτι. Σιγά σιγά όμως όλα τα μέλη της αρχίζουν να βιώνουν παράξενες εμπειρίες, που τους οδηγούν στο συμπέρασμα πως κάτι μεταφυσικό συμβαίνει στο σπίτι. Έτσι, καλούν τους Ed και Lorraine Warren, που είναι ερευνητές τέτοιων φαινομένων. Εκείνοι λοιπόν καταλήγουν στο συμπέρασμα πως μέσα στο σπίτι τους ενυπάρχει και μια πολύ σκοτεινή δύναμη.

Wounds (2019)

Ένας bartender βρίσκει τυχαία ένα κινητό και κάνει το λάθος να το πάρει μαζί του στο σπίτι. Μετά από λίγη ενασχόληση με το gadget, εκείνος και η κοπέλα του αρχίζουν να χάνουν σιγά σιγά την επαφή τους με την πραγματικότητα. Μπορεί να μην πήρε τις τέλειες κριτικές, αλλά το να δει κανείς τον Armie Hammer στην οθόνη του είναι αρκετά SOS.

The Boy (2016)

Μια νταντά καλείται να προσέχει το μικρό αγόρι μιας οικογένειας σε μια έπαυλη. Όλα πηγαίνουν καλά μέχρι να συνειδητοποιήσει πως το αγόρι αυτό είναι μια κούκλα. Όσο προχωράει η καθημερινότητά της στο σπίτι ωστόσο, αρχίζει να έχει βάσιμες αποδείξεις πως η κούκλα αυτή είναι ζωντανή.

Don’t Breathe (2016)

Μια παρέα νεαρών αποφασίζει να ληστέψει το σπίτι ενός τυφλού άντρα, σίγουρη πως θα φύγει από εκεί με μια σημαντική περιουσία και τις δυνατότητες για μια πλούσια ζωή. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της ληστείας τα παιδιά συνειδητοποιούν πως ο άντρας αυτός δεν είναι τόσο αβοήθητος όσο πίστευαν.

featured image: Roger Ebert