Τα Παράσιτα, το Crazy Rich Asians αλλά και το The Farewell είναι 3 βασικές ασιατικές ταινίες που κυριάρχησαν και συζητήθηκαν πολύ το προηγούμενο διάστημα. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί και το Tigertail. Οποιαδήποτε σύγχυση με το Tiger King είναι περιττή. Ο δημιουργός της σειράς Master of None, Alan Yang, ήθελε να πει μια ιστορία μετανάστευσης από την σκοπιά των Ταϊβανών. Κι αυτό ακριβώς έκανε.

Στην ταινία ένας πολύ φτωχός Ταϊβανός εργάτης με ελεύθερο πνεύμα παρ’όλα αυτά, παίρνει τη δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει την πατρίδα του και τη γυναίκα που αγαπά για να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στην Αμερική. Ή τουλάχιστον αυτό μας πληροφορεί η σύνοψη του Netflix. Γιατί το Tigertail είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Ο Yang δεν θα μπορούσε να είχε γράψει μια τόσο καλή ιστορία αν δεν είναι ακούσει πρώτα τις ιστορίες του πατέρα του.

Η ταινία διαδραματίζεται από το 1950 στην Ταϊβάν, τα 70s στην Αμερική και τη Νέα Υόρκη του σήμερα. Και σίγουρα είναι μια ιστορία με την οποία πολλοί μετανάστες στην Αμερική θα μπορέσουν να ταυτιστούν. Κάποτε τα παιδιά μεταναστών από την Ασία στην Αμερική μεγαλώνοντας πίστευαν ότι στην Αμερική υπήρχαν 7 άνθρωποι μόνο από την Ταϊβάν και οι 4 ήταν η οικογένειά τους. Αυτό πίστευε και ο Alan Yang μεγαλώνοντας. Τώρα, όμως, όχι μόνο δεν ισχύει αυτό, αλλά μπορούν να δουν τους εαυτούς τους και τις ιστορίες τους στη μεγάλη οθόνη.

O Alan Yang είχε ξεκινήσει να γράφει το Tigertail πολύ πριν κυκλοφορήσουν τα Παράσιτα ή το Crazy Rich Asians

Ο Yang πήρε ως έμπνευση την πραγματική ιστορία του πατέρα του και την έκανε ταινία

Ωστόσο, χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Όπως λέει και ο ίδιος:

Ο τρόπος που περιγράφω την ταινία μοιάζει σαν να ονειρεύτηκα τον πατέρα μου να ονειρεύεται το παρελθόν του. Σε πολλά σημεία είναι εμφανές ότι δεν είναι η δική του ιστορία ακριβώς.

Άλλωστε δεν είναι αυτός ο στόχος του. Στόχος του είναι να δημιουργήσει μια ταινία με την οποία θα μπορέσουν να ταυτιστούν όσα περισσότερα άτομα γίνεται. Χρησιμοποίησε μέσα σε αυτά τοποθεσίες που του εμπιστεύτηκε ο πατέρας του, περιστατικά και καταστάσεις. Έτσι, η ταινία έγινε, όπως αναφέρει και ο Yang, ένα “love letter” προς όλους στην οικογένεια του και προς την ιδέα του να είσαι Ταϊβανός-Αμερικάνος. Κι ας παραπέμπει ο τίτλος στο επίσης πρόσφατο Tiger King. Μπορεί να θεωρηθεί και καλό μάρκετινγκ για το Netflix.

featured image: imdb.com