Αν βρήκες το Parasite αριστούργημα και έπιασες τον εαυτό σου να πανηγυρίζει για το Όσκαρ που κέρδισε η ταινία, μην ξεχάσεις να δώσεις μια ευκαιρία και στις παρακάτω πέντε ταινίες.

Snowpiercer

O Chris Evans υποδύεται τον Curtis, έναν επιβάτη του Snowpiercer. Ενός τρένου που κάνει τον γύρω του κόσμου για να επιβιβάσει τους επιζώντες ενός πειράματος υπερθέρμανσης του πλανήτη. Επικεντρώνεται ο Curtis στο να μπορέσει να μοιράσει στον κόσμο τα προνόμια και τις πρώτες ύλες που απολαμβάνει η ελίτ στις πρώτες θέσεις του τρένου.

Ready or Not

Όπως σε έκανε να καταλάβεις και το Parasite, οι “πλούσιοι είναι γελοίοι”. Κάτι τέτοιο πραγματεύεται και το Ready or Not. Στην ταινία η νιόπαντρη Grace (Samara Weaving) παίζει κανονικότατα κυνηγητό με την οικογένεια του αγαπημένους της.

Shoplifters

Στο ζεστό φιλμ Shoplifters, η οικογένεια των Shibata κλέβει αγαθά από το Τόκιο. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που συναντούν ένα μικρό κορίτσι να τρέμει μόνο στο κρύο και αποφασίζουν να το βάλουν στο “κόλπο”.

The Handmaiden

Όπως το Parasite, έτσι και το The Handmaiden κινείται γύρω από μια απάτη. Ωστόσο, αυτή η απάτη συμβαίνει σε παλιότερες εποχές και μπορεί να κάνει να νιώσεις μια ταχυπαλμία ρομάντζου. Στην καταληφθείσα από την Ιαπωνία Κορέα ένας κλέφτης, ο Sook-hee, ερωτεύεται τον κυριότερο εχθρό του.

Knives Out

Κέντρο του Knives Out είναι ο θάνατος του Harlan Thrombey (Christopher Plummer). Ο Harlan ήταν ένας πλούσιος νοβελίστα του οποίο ο θάνατος οδηγεί στην έρευνα της άπληστης οικογένειάς του. Ο μόνος αληθινός άνθρωπος γύρω του δείχνει να ήταν η Marta (Ana de Armas), νοσοκόμα και φίλη του. Αλλά και αυτή είναι στη λίστα με τους υπόπτους.

featured image: Konbini