Αναρωτιέσαι πώς να κάνεις την κάθε μέρα σου καλύτερη; Ένα είναι το μυστικό: Όλα έρχονται από μέσα μας. Το να αισθάνεσαι καλά δεν έχει μόνο να κάνει με το να δείχνεις καλά, ή να έχεις μία καλή μέρα, με το να περνάς ένα μάθημα ή να παίρνεις ένα βραβείο. Θέλεις να αισθάνεσαι καλά κάθε μέρα. Να αισθάνεσαι καλά με τον κόσμο, με τον εαυτό σου και με τα συναισθήματά σου. 

Το να αισθάνεσαι καλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεσαι άσχημα. Αντίθετα, σημαίνει ότι νιώθεις άνετα με το να αισθάνεσαι άσχημα. Αποδέχεσαι τις κακές μέρες και αισθάνεσαι καλά με το πώς τις διαχειρίζεσαι. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να ομορφύνεις την κάθε σου μέρα.

1.

Άσε πίσω σου το παρελθόν

Κάθε μέρα κουβαλάμε μαζί μας υποψίες για διάφορους ανθρώπους, για τον κόσμο γύρω μας και για τους εαυτούς μας. Σκέψου το παρελθόν σου, όχι μόνο τα μεγάλα πράγματα που σου έτυχαν, αλλά και τα μικρά. Σκέψου το άτομο που ήσουν. Γιατί αυτή που ήσουν δεν είσαι τώρα. Αν θέλεις να είσαι χαρούμενη, ήρθε η ώρα να βάλεις στην άκρη το φτυάρι. 

Άφησε στην άκρη την κακία, σταμάτα να αντιπαθείς άτομα από το παρελθόν σου και θέλησε το καλό τους. Στην αρχή είναι δύσκολο, αλλά αμέσως θα νιώσεις μία τεράστια ελευθερία. 

2.

Ζήσε για τις καλύτερες μέρες

Όταν η κάθε μέρα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, η διάθεσή σου δεν σταματά να είναι στα ύψη. Αν βλέπεις το αύριο σαν μία καινούργια ευκαιρία, τίποτα δεν σε σταματά. Χρησιμοποίησε ένα ημερολόγιο για να καταγράφεις τις συνήθειές σου, τη διάθεσή σου και βήμα βήμα θα κάνεις την κάθε μέρα σου πιο χαρούμενη. 

3.

Έχε πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι νερό

Αυτό είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείς να κάνεις. Αν αισθάνεσαι πεσμένη ψυχολογικά, μπορεί να φταίει η χρόνια αφυδάτωση. Τι χρειάζεσαι; Ένα μεγάλο μπουκάλι νερό. Μόνο μην το πιεις πολύ γρήγορα.

5 hacks ευτυχίας για να ζεις την κάθε μέρα σου με καλή διάθεση
careergirldaily.com

4.

Το φως είναι σαν ναρκωτικό

Το φως λειτουργεί σαν ναρκωτικό. Χρειάζεσαι μελατονίνη γιατί αυτή θα σου δώσει έναν ξεκούραστο ύπνο. Όσα περισσότερα φώτα έχεις στο δωμάτιο, ακόμα κι ένα μικρό φωτάκι έστω και 90 λεπτά πριν πας για ύπνο τότε το πιο πιθανό είναι να έχεις πεσμένη διάθεση, προβλήματα υγείας, διακοπτόμενο ύπνο και πρώιμη γήρανση.

5.

Συζήτησε

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία βαθιά και ουσιαστική συζήτηση. Μπορεί αυτό που αποζητούσες στα φοιτητικά σου χρόνια να ήταν τα πάρτι και τα ξενύχτια, τώρα θα καταλάβεις όμως ότι μπορείς να συζητάς με ανθρώπους που σας συνδέουν κοινά πράγματα. Όσο περισσότερη είναι η επαφή σου με τον κόσμο, τόσο καλύτερα αισθάνεσαι.

Πηγή: careergirldaily.com

Μετάφραση: Εύα Τόλιου

featured image: MyDomaine