Το dry brushing, ή αλλιώς το στεγνό βούρτσισμα, είναι ένας ολιστικός τρόπος για την απολέπιση του δέρματος, τη μείωση της κυτταρίτιδας και τη βελτίωση της κυκλοφορίας των κυττάρων. Εκείνο που θα χρειαστείς για να το κάνεις είναι μία μεγάλη βούρτσα σώματος, είτε με χερούλι είτε χωρίς.

Η τεχνική ωστόσο θυμίζει λίγο τη φιλοσοφία του “no pain no gain”, καθώς οι τρίχες της βούρτσας δεν είναι και ό,τι πιο απαλό σε έχει αγγίξει ποτέ.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Λίγα λεπτά πριν το ντους και σε στεγνή επιδερμίδα ξεκινάς κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις στο σώμα σου. Καλό θα είναι να ξεκινήσεις από τα πόδια και να συνεχίσεις προς τα πάνω, αποφεύγοντας το πρόσωπο και τις πιο ευαίσθητες περιοχές.

thestripe.com

Καταπολεμά όντως την κυτταρίτιδα;

Η απάντηση είναι ναι. Αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να αυξάνει τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να οξυγονώνονται καλύτερα οι ιστοί και να αποβάλλονται οι τοξίνες.

Επιπλέον, αυξάνει κατά πολύ την ελαστικότητα, οπότε είναι εξαιρετικό για την τόνωση μιας προβληματικής περιοχής. Επομένως ναι, μπορεί να λειάνει την επιδερμίδα και να μειώσει την κυτταρίτιδα, αλλά μόνο επιφανειακά.

Βοηθάει στην απολέπιση του δέρματος

Το dry brushing είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις απολέπιση στο σώμα σου. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και κάνει την επιδερμίδα σου πιο λεία και απαλή. Καλό θα ήταν να το κάνεις 2 με 3 φορές την βδομάδα. Το δέρμα σου θα δείχνει πιο λαμπερό και αναζωογονημένο.

Αξίζει να το δοκιμάσεις;

Ειλικρινά, το ξηρό βούρτσισμα είναι κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Αυτά τα 30 δευτερόλεπτα που ξέρεις ότι κάνεις κάτι καλό για το δέρμα σου, σου προκαλούν μια θετική διάθεση. Και αυτό είναι κάτι που θα το καταλάβεις μόνο αν το βάλεις πραγματικά στη ρουτίνα σου και ξεκινήσεις να το απολαμβάνεις περισσότερο. Οπότε ναι, αν θέλεις να κάνεις απολέπιση και ταυτόχρονα να μειώσεις τοπικά την κυτταρίτιδα, τότε σίγουρα αξίζει. Παρόλα αυτά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, με δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα ή ψωρίαση θα πρέπει είσαι πολύ προσεκτική ώστε να μην προκαλέσεις παραπάνω ερεθισμό.

Featured photo: Byrdie