Αν αναρωτιέσαι μήπως ήρθε η ώρα για αλλαγή καριέρας∙ τότε ίσως αυτή είναι η μεγαλύτερη ένδειξη απ’ όλες. Όμως, ας είμαστε λιγάκι ρεαλιστές. Πάντα υπάρχει κάτι που δεν μας χαροποιεί στη δουλειά μας.

Μπορεί να τη λατρεύουμε όμως να είναι και κάποιες ημέρες που απλά θέλουμε να μπούμε σε μία σπηλιά και να μείνουμε εκεί μέχρι το τέλος του κόσμου. Αν αυτές είναι ΄κάποιες ημέρες΄ μέσα στον χρόνο, τότε είσαι ok. Αν όμως είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αναζητήσεις νέο χώρο -ή και αντικείμενο- εργασίας.

Δεν μπορείς να σηκωθείς το πρωί

Όλοι δυσκολευόμαστε να ξυπνήσουμε το πρωί για δουλειά. Ακόμη και η Beyonce. Όμως, αν έχεις μία ισχυρή άρνηση να σηκωθείς και να πας στο γραφείο, τότε ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει ώστε να το αλλάξεις. Σίγουρα δεν είναι αυτός λόγος να υποβάλεις την παραίτησή σου, όμως σίγουρα είναι μία ένδειξη.

Αισθάνεσαι πως οι καλύτερες ημέρες σου είναι πια παρελθόν

Καθόλου αισιόδοξη σκέψη, συμφωνώ. Αν νιώθεις πως η δουλειά σου δεν σε βελτιώνει και δεν πλησιάζεις με αυτή τον προσωπικό στόχο που έχεις θέσει, τότε ίσως είναι καλύτερα να επαναπροσδιορίσεις. Αν πιστεύεις πως απομακρύνεσαι συνεχώς από τον άνθρωπο που θες να είσαι, τότε διάλεξε άλλο μονοπάτι που θα σε πάει πιο κοντά σε αυτό που επιθυμείς.

Δεν καταλαβαίνεις γιατί αναλαμβάνεις κάποια projects

Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί καταλήγεις εσύ να κάνεις κάποια project που δεν είναι αρμοδιότητά σου, τότε ήρθε η ώρα για μία συζήτηση με τον προϊστάμενό σου. Το ίδιο ισχύει και για το αν δεν καταλαβαίνεις γιατί αναλαμβάνει η εταιρεία κάποια projects. Για να είσαι χαρούμενη με το επάγγελμά σου χρειάζεται αρχικά να σου αρέσει, να νιώθεις μέλος της ομάδας και να σε παρακινεί καθημερινά να γίνεσαι καλύτερη.

Δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς με τα χόμπι σου

Αν παλαιότερα είχες ένα χόμπι που ήσουν παθιασμένη με αυτό, αλλά πλέον δεν έχεις καμία όρεξη να ασχοληθείς, τότε είναι κι αυτή μία ακόμη ένδειξη πως αυτή η δουλειά παίρνει συνεχώς κάτι από εσένα. Στην προκειμένη περίπτωση, τη δημιουργικότητά σου. Ήρθε λοιπόν η ώρα να την αναζητήσεις ξανά!

Άρθρα σχετικά με επιτυχημένους ανθρώπους σε κάνουν να τους ζηλεύεις

Διαβάζεις για την καθημερινή ρουτίνα επιτυχημένων ανθρώπων και νιώθεις να τους ζηλεύεις, ενώ θα έπρεπε να σε εμπνέουν. Αν οι ζωές επιτυχημένων γυναικών σου φαίνονται κάτι ουτοπικό και τελείως απρόσιτο, τότε σημαίνει πως η επαγγελματική σου πορεία δεν σου δίνει την ικανοποίηση ή ακόμη και τις ευθύνες που θες.

featured photo: Unsplash / Matteo Di Iorio