Ο στόχος σου είναι να κάνεις τον χώρο σου πιο stylish; Υπάρχουν πράγματα που ενδεχομένως έχεις στο σπίτι σου και σαμποτάρουν αυτή την προσπάθεια. Και ναι, λογικά πρέπει να τα ξεφορτωθείς.

Την παπουτσοθήκη στο χωλ

Οι άνθρωποι που μπαίνουν στον χώρο σου θα πρέπει να βλέπουν κάτι που τους καλωσορίζει. Όχι το μέρος που έχεις συγκεντρωμένα τα παπούτσια σου. Εναλλακτικά, πρόσθεσε ένα έπιπλο όπως ένα ορθογώνιο τραπεζάκι ή έναν πάγκο. Τα παπούτσια σου μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα ψάθινο καλάθι ή σε κάποιον άλλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το έπιπλο.

PHOTO: AMY BARTLAM; DESIGN: JDP INTERIORS

Τα μικρά διαφορετικής αισθητικής αντικείμενα στο σαλόνι

Τα πολλά και διαφορετικά διακοσμητικά σου καταλήγουν να κάνουν τον χώρο να φαίνεται σαν να χρειάζεται declutter. Προτίμησε μεγάλα statement στοιχεία, όπως coffee table books, ένα βάζο με λουλούδια και ένα μεγάλο ξύλινο κουτί.

PHOTO: JEFF MINDELL; DESIGN: JDP INTERIORS

Τις λάθος καρέκλες στην τραπεζαρία

Η επιλογή των λάθος καρεκλών στην τραπεζαρία αποτελεί σύνηθες πρόβλημα. Αν για παράδειγμα, το σπίτι σου είναι ψηλοτάβανο, δεν γίνεται οι καρέκλες στην τραπεζαρία να είναι μικρούλες, με χαμηλή πλάτη. Διάλεξε τις σωστές, ανάλογα με τις υπόλοιπες διαστάσεις και μεγέθη στον χώρο σου.

PHOTO: AMY BARTLAM; DESIGN: JDP INTERIORS

Το σετ κρεβάτι και κομοδίνο

Το να ταιριάζει απόλυτα το ξύλο του κρεβατιού με τα υπόλοιπα έπιπλα, ίσως ήταν ενδιαφέρον το ’80. Αλλά αυτό δεν ισχύει πια. Το trick που μπορείς να έχεις στο μυαλό σου είναι να αποφεύγεις τα ίδια υλικά. Μπορεί να είναι ξύλινο το κρεβάτι σου. Ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι ξύλινη και η συρταριέρα σου. Κάνε mix ελεύθερα.

PHOTO: JEFF MINDELL; DESIGN: JDP INTERIORS

Το μικρό χαλάκι στο μπάνιο

Το μικρό χαλάκι μπάνιου αυτόματα φαίνεται άβολο και αταίριαστο. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε ένα κανονικό χαλί στο μέγεθος που χρειάζεται ώστε να καλύπτει όλο το πάτωμα του μπάνιου.

PHOTO: AMY BARTLAM; DESIGN: JDP INTERIORS

featured photo by Amy Bartlam. Design by Squarefoot Interior Design