Αν δεν έχεις δει το “The Notebook” τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου, δεν έχεις δικαίωμα να κλαις με οποιαδήποτε άλλη ρομαντική ταινία. Μπορεί να έχει γίνει κλισέ, αλλά παραδέξου ότι κι εσύ έτρεχες μέσα στο σπίτι να βρεις κι άλλα χαρτομάντιλα και φώναζες στην οθόνη της τηλεόρασης.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Nicholas Sparks. Αν δεν το ήξερες, εδώ είναι που αγανακτείς και λες “υπάρχει και βιβλίο;”. Σαν να μην μας έφτανε η κατάθλιψη που περάσαμε με την ταινία. Η ιστορία, λοιπόν, παρακολουθεί τον Noah και την Allie – Ryan Gosling και Rachel McAdams αντίστοιχα- από τη στιγμή που γνωρίζονται και ερωτεύονται μέχρι τα βαθιά γεράματα. Κι εκεί κάπου στα βαθιά γεράματα, έρχεται το Netflix να μας φέρει τα πάνω κάτω.

Γιατί το "The Notebook" έχει διαφορετικό τέλος στο Netflix;
dailymail.co.uk

Επειδή μιλάμε για κυριολεκτικό plot twist, θα ήταν αδύνατον να μην κάνουμε το spoiler. Ειδικά όταν μιλάμε και για το τέλος της ταινίας. Τόσα χρόνια, λοιπόν, εμείς ξέραμε ότι παρακολουθούμε την ταινία μέσω μιας αφήγησης-flashbacks. Ο Noah σε μεγάλη ηλικία πια περιγράφει στη γυναίκα της ζωής του, Allie, το πως γνωρίστηκαν κι ερωτεύτηκαν παρά τις όποιες δυσκολίες. Η Allie πάσχει πλέον από άνοια, οπότε εκείνος είναι δίπλα της να της υπενθυμίζει την όμορφη ζωή που περάσανε μαζί. Έτσι ένα βράδυ κοιμούνται αγκαλιά και μια νοσοκόμα το πρωί αφήνεται να εννοηθεί ότι τους βρίσκει να έχουν φύγει από τη ζωή αγκαλιασμένοι.

Μετά από αυτό, έξαλλοι όλοι οι θεατές του Netflix UK, καθώς παρακολούθησαν ένα εντελώς διαφορετικό τέλος. Η τελευταία σκηνή εξελίσσεται ως εξής. Ο Noah και η Allie κοιμούνται μαζί αγκαλιά- ως εδώ είμαστε καλά. Ωστόσο, αντί κάποια νοσοκόμα να τους βρει το πρωί, έχουμε μια εντελώς διαφορετική εξέλιξη. Μεταφερόμαστε πίσω σε μια σκηνή από τα νιάτα των δύο όπου πολλά πουλιά πετούν πάνω από το νερό. Ναι αυτό το κλασσικό ” If you’re a bird, then I’m a bird”, απλά αυτή τη φορά χωρίς τον Noah και την Allie. Και τίτλοι τέλους.

Ίσως το πιο αμφίσημο τέλος που δόθηκε ποτέ. Βασικά αμφίσημο αρκετά για να εξοργίσει τους πάντες. Κανείς δεν έχει καταλάβει για ποιο λόγο έχει συμβεί αυτό. Ωστόσο, το Netflix UK φρόντισε να δικαιολογηθεί αμέσως με ένα tweet, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του. Αν ρωτάς εμάς, ένα χαμόγελο το ρίξαμε βλέποντας την εναλλακτική εκδοχή του τέλους. Όχι για κάποιον άλλο λόγο, απλά τελευταία φορά τους είδαμε να πετούν σαν πουλιά πάνω από τη θάλασσα.

Featured Image: manrepeller.com