Ποια είναι τα 5 απλά βήματα που ακολουθούν οι οργανωτικοί άνθρωποι στην καθημερινότητά τους;

Όσο οργανωτικός κι αν νομίζει κανείς ότι είναι, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Οι οργανωτικοί άνθρωποι έχουν οργανώσει όλον τους τον μήνα, τα ρούχα τους είναι τακτοποιημένα στην ντουλάπα σύμφωνα με το χρώμα και τα βιβλία είναι ταξινομημένα ανά χρώμα.

Είναι αυτά τα άτομα που έχουν έτοιμα τα ρούχα τους από το προηγούμενο βράδυ και έτοιμο το μεσημεριανό τους για κάθε μέρα της εβδομάδας.  Όταν είναι κανείς τόσο οργανωτικός, μοιάζει σαν να έχει περισσότερο χρόνο. Δεν τρέχει για τη δουλειά με τα μαλλιά μισο-χτενισμένα, αλλά ξυπνά νωρίς για να τα έχει όλα έτοιμα. Αυτός είναι ο στόχος άλλωστε, αν θέλει κάποιος να είναι πετυχημένος, πρέπει να είναι και οργανωτικός. 

Για να γίνει κανείς οργανωτική, είναι κάποια απλά πράγματα που πρέπει να μάθεις.

Αντί να μισείς όλους τους οργανωτικούς εκεί έξω, μήπως να μάθεις τι κάνουν για να τα καταφέρουν; 

Έχουν τα κατάλληλα εφόδια

Για να γίνει κανείς οργανωτικός πρέπει να έχει τα κατάλληλα εφόδια. Για αρχή, μία μικρή ατζέντα. Το ξέρεις ότι οι πάντες, από τον Richard Branson μέχρι και την Anna Wintour, κουβαλάνε πάντα μαζί τους μία ατζέντα; Βρες μία που να είναι είτε ημερήσια είτε εβδομαδιαία, και είσαι ένα βήμα πιο κοντά. 

Οι οργανωτικοί άνθρωποι ξέρουν ότι τα εφόδια είναι αυτά που τους βοηθούν να πετύχουν και να βάλουν τη ζωή τους σε μία τάξη. Από εφαρμογές μέχρι και σημειωματάρια. Όλα έχουν να κάνουν με τις επιλογές που κάνεις.  

Έχουν στόχους

Ξέρουν ότι αν δεν βάλουν στους εαυτούς τους μικρούς στόχους, θα αισθάνονται χαμένοι. Ξέρουν πως για να το πετύχουν αυτό πρέπει να χωρίσουν τη μέρα σε διαχειρίσιμα χρονικά διαστήματα. Ακόμα κι αν θέλουν να καθαρίσουν το σπίτι τους, ξέρουν ότι αυτό πρέπει να γίνει λίγο-λίγο. 

Πάντα γνωρίζουν τις προτεραιότητές τους και ξέρουν πόσα μπορούν να αντέξουν μέσα στη μέρα.

Είναι μινιμαλιστές 

Αν θέλει κάποιος να γίνει οργανωτικός, αλλά δεν ξέρει από που να ξεκινήσει τότε ίσως είναι αρκετά αυτά που πρέπει να μπουν σε μία τάξη. Πριν καν αρχίσει η οργάνωση, είναι κάποια πράγματα που πρέπει να φύγουν. Πρέπει να γίνει η “αποσυμφόρηση” του σπιτιού, του γραφείου, της ζωή πριν αρχίσει η οργάνωση.  

Ο μινιμαλισμός δεν πρέπει να αγγίζει τα όρια της τρέλας, το θέμα είναι τι χρειάζεται και τι όχι. Παλιά ρούχα να δωριστούν, να γίνει ανακύκλωση και να μεταφερθούν τα σκουπίδια στον κάδο. Το θέμα είναι να γίνει μία καλή αρχή. 

Σκέφτονται πιο απλά

Η οργάνωση δεν πρέπει να είναι περίπλοκη. Όλα είναι απλά. Μία ατζέντα με τα πράγματα που πρέπει να γίνουν κάθε μέρα, ένα καλάθι για τις αποδείξεις και ένα συρτάρι με όλα τα χαρτιά και τους φακέλους. Η σκέψη πρέπει να είναι απλή. Δεν χρειάζεται να γίνει ανακαίνιση στο σπίτι για να γίνει κανείς οργανωτικός. Το μόνο που χρειάζεται είναι η απλοποίηση των πραγμάτων που χρησιμοποιούνται κάθε μέρα. 

Έχουν ένα δικό τους σύστημα 

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σύστημα προς ακολούθηση, πρέπει ο καθένας να δημιουργεί το δικό του. Είναι πολλοί που γράφουν όσα έχουν να κάνουν σε μία εφαρμογή και η εφαρμογή είναι που τους βοηθάει να τα οργανώσουν. 

Για εμένα για παράδειγμα, η καλύτερη τακτική είναι ένα σημειωματάριο.

Θέλει να χρόνο για να βρει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει.  


Πηγή: careergirldaily.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Domain