Πόσο τέλειο ακούγεται το να δουλεύεις από το σπίτι; Σίγουρα είναι πολύ καλύτερο το να κάνεις μερικά βήματα για να πας στη δουλειά από το να διανύεις χιλιόμετρα. Και φυσικά, ξεφεύγεις από το να βρίσκεσαι σε ένα εταιρικό περιβάλλον που δεν σε ευχαριστεί. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί μύθοι σχετικά με τη δουλειά από το σπίτι.

Ορίστε λοιπόν, οι 5 μεγαλύτεροι μύθοι για το να δουλεύει κανείς από το σπίτι, αλλά και η πραγματικότητα πίσω από αυτούς.

1.

Δουλεύεις φορώντας τις πιτζάμες σου

Όσο αλήθεια κι αν είναι το ότι όταν δουλεύεις από το σπίτι μπορείς να φοράς άνετα ρούχα, το να το κάνεις φορώντας τις πιτζάμες σου είναι μία πολύ κακή ιδέα. Αρχικά, το ότι εργάζεσαι από το χώρο σου δεν σημαίνει ότι δεν έρχεσαι σε επαφή με άλλο κόσμο. Στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές χρειάζεται να κάνεις βιντεοκλήση με συνεργάτες σου. Φαντάσου να πρέπει να μιλήσεις με τον εργοδότη σου και να εμφανιστεί με τις πιτζάμες του…

Εκτός αυτού, υπάρχουν και οι ψυχολογικοί παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο. Αν πρόκειται να δουλέψεις από το σπίτι, φόρεσα ρούχα που παραπέμπουν σε εργασιακό περιβάλλον. Φυσικά και θα πρέπει να είναι άνετα, αλλά προσποιήσου ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον γραφείου. Σήκω από το κρεβάτι σου, κάνε ένα μπάνιο και ντύσου κατάλληλα. Ακολούθησε όλα εκείνα τα βήματα που θα έκανες αν πραγματικά πήγαινες στο γραφείο. 

2.

Δουλεύεις όποτε θέλεις εσύ

Όταν δουλεύεις από το σπίτι έχεις όντως ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα. Αλλά δεν σταματάς να δουλεύεις με μία ομάδα και να έχεις ένα πρόγραμμα να ακολουθήσεις. Που σημαίνει ότι έχεις μία ατζέντα και ένα πρόγραμμα με meetings και τηλέφωνα. Ακόμα βέβαια κι αν δεν έχεις meetings, έχεις deadlines. 

Δουλεύεις κανονικά με την ομάδα σου και έχεις φυσιολογικές ώρες εργασίας βοηθώντας όλο το team να πάει παρακάτω. Ακόμα κι αν δουλεύεις για τον εαυτό σου, πολύ πιθανό να έχεις πελάτες. Όπου πάλι ακολουθείς ένα πρόγραμμα. 

3.

Είναι πιο εύκολο να βρεις τις ισορροπίες μεταξύ δουλειάς και προσωπική ζωής

Αν δουλεύεις σε ένα γραφείο, δεν έχεις το ελεύθερο να τα παρατήσεις όλα και να ασχοληθείς με τα προσωπικά σου. Για παράδειγμα, αν χρειάζεται να είσαι στο γραφείο μια συγκεκριμένη ώρα, θα πρέπει να υπολογίζεις πόση ώρα θα κάνεις να αφήσεις τα παιδιά σου στο σχολείο ενώ χιονίζει και να μην αργήσεις. Όταν δουλεύεις από το σπίτι μπορείς πάντα να είσαι διαθέσιμη. Τέλειο;

Όχι και τόσο, μιας και έχεις όντως δουλειά να κάνεις. Μπορεί να μοιάζει πιο εύκολο να ασχολείσαι με θέμα του σπιτιού, αλλά είναι δύσκολο να να κρατάς τις ισορροπίες και να μην κουβαλάς τη δουλειά σου στο σπίτι. Μιας και η δουλειά σου είναι πάντα στο σπίτι.

Βρήκαμε το πιο inspiring γραφείο στο Los Angeles

4.

Η δουλειά είναι πιο εύκολη

Δουλεύοντας από το σπίτι έχεις ένα τελείως διαφορετικό είδος δουλειάς από εκείνο που θα είχες αν δούλευες από το γραφείο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται πραγματική δουλειά, επειδή δεν κάθεσαι σε μία καρέκλα γραφείου. Το πιο σημαντικό είναι ότι για να δουλέψει κανείς από το σπίτι χρειάζεται να δημιουργήσει ένα περιβάλλον γραφείου ο ίδιος. 

5.

Το να δουλεύεις από το σπίτι δεν αποτελεί επιλογή

Ένας από τους μεγαλύτερους, ίσως, μύθους είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν την επιλογή να δουλεύουν από το σπίτι τους. Ειδικά μετά από έρευνες που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα και οφέλη. 

Πηγή: inc.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

featured image: inc.com