Ήρθε πάλι αυτή η περίοδος του χρόνου για άλλη μία φορά. Χριστουγεννιάτικες ταινίες, μουσική και ζεστά ροφήματα δίπλα από το στολισμένο δέντρο. Είσαι single ή σε σχέση;

Μπορεί το να είσαι single τις γιορτές να μην είναι και ό,τι καλύτερο αλλά υπάρχουν και θετικές πτυχές οι οποίες δεν αναφέρονται ποτέ. Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνουμε εμείς αυτό;

Μπορείς να φας όσο θέλεις και να μη σε νοιάζει

Σκέψου να έχεις μπει πρόσφατα σε μία σχέση και να τον προσκαλείς σε ένα γιορτινό τραπέζι. Θα το σκεφτείς πολλές φορές να φας εκείνο το παραπάνω μελομακάρονο που τόσο θες. Αν όμως δεν φέρεις κάποιον μαζί σου, μπορείς να νιώθεις άνετα και να φας όχι μόνο ένα, αλλά και δυο παραπάνω μελομακάρονα. 

Δεν θα σου κάνουν άβολες ερωτήσεις

Όσο ωραίο κι αν είναι το να βρίσκεσαι σε σχέση, όταν είσαι single δεν θα έρθεις ποτέ σε δύσκολη θέση με το να σε ρωτάνε πώς κοιμάστε το βράδυ. Καμία απολύτως άβολη στιγμή. Σε ρωτάνε απλά αν είσαι μόνη αυτό το διάστημα, τους απαντάς πως ναι. Σου λένε μετά πως είσαι πολύ γλυκιά για να είσαι μόνη σου, του λες πως το ξέρεις, αλλά η ζωή είναι ένα μεγάλο λάθος και τσουγκρίζεις ένα ακόμα ποτήρι κρασί. Είναι απλό το να είσαι single. 

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς σχετικά με το τι δώρο θα του πάρεις

Το καλύτερο θετικό στοιχείο του να είσαι single είναι το ότι δεν χρειάζεται να τριγυρνάς στα μαγαζιά ψάχνοντας για το τι δώρο θα του πάρεις. Πόσα να δώσεις; Θα του αρέσει; 

Μην το σκέφτεσαι καθόλου, όταν είσαι μόνη σου δεν χρειάζεται καν να προσποιείσαι ότι σου αρέσει αυτό που σου πήρε. 

Μπορείς να περάσεις τις γιορτές με τους φίλους και την οικογένειά σου 

Γιατί να θέλεις να περάσεις τις γιορτές με την οικογένεια κάποιου άλλου; Είτε σου αρέσει η οικογένειά σου, είτε όχι, το να περνάς χρόνο μαζί τους είναι ανεκτίμητο. 

Μπορείς να μπεις στην καινούργια χρονιά αγαπώντας εσένα και τους φίλους σου

Ένα φιλί μόλις αλλάξει ο χρόνος, διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Δεν είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα που ειδάλλως θα ξόδευες αγοράζοντάς του δώρα για να σου αγοράσεις ένα μπουκάλι σαμπάνια; Σκέψου πρώτα την καινούργια χρονιά και τους στόχους σου. Χόρεψε με τους φίλους σου!

Αν αισθάνεσαι πεσμένη ψυχολογικά για το αν είσαι single τις γιορτές προσπάθησε να σκεφτείς πόσο ευγνώμων πρέπει να νιώθεις που έχεις όλους αυτούς τους ανθρώπους στη ζωή σου. Και που μπορείς να περάσεις την περίοδο των εορτών μαζί τους. Απόλαυσε το κάθε λεπτό.

Πηγή: swoon.theodysseyonline.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

featured image: Elite Daily