Το να αλλάξεις δουλειά δεν ήταν, δεν είναι και πότε δε θα είναι εύκολο. Μερικές φορές όμως, δυστυχώς και ευτυχώς, είναι αναγκαίο. Όταν έχεις ξεπεράσει τα όρια σου και νιώθεις πιο έντονα από ποτέ ότι θέλεις να φύγεις από τη δουλειά φωνάζοντας, θα ξέρεις ότι ήρθε η ώρα! Εάν πάλι αισθάνεσαι ότι είσαι πολύ κοντά στο να τα παρατήσεις και να βγεις και πάλι στον μαραθώνιο για αναζήτηση εργασίας, αλλά δεν είσαι ακόμη σίγουρος/η, σου έχουμε 5 λόγους για να πάρεις την απόφαση σου!

  1. Βαριέσαι απίστευτα και συνέχεια

Είναι λίγες οι πραγματικά διασκεδαστικές δουλειές και η αλήθεια είναι ότι ακόμη και αυτές πιθανότατα θα περιλαμβάνουν κάμποσες στιγμές απραγίας και πιθανής βαρεμάρας. Εάν όμως αυτή η φάση είναι μόνιμη κατάσταση, τότε σίγουρα κάτι πάει λάθος.

  1. Ντρέπεσαι για τη δουλειά σου

Λένε ότι καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Αστείο ε; Αλήθεια, εσύ πόσο περήφανος είσαι για τη δουλειά σου; Ή ακόμη καλύτερα, ποια ήταν η τελευταία φορά που αισθάνθηκες χαρούμενος για το έργο σου, την εταιρεία ή τους πελάτες της; Εάν δε βρίσκεις τίποτα που να αγαπάς πραγματικά για την εργασία σου, μάλλον ήρθε η ώρα να την αλλάξεις!

  1. Μισείς το αφεντικό σου

Και δεν αναφέρομαι σε μίσος επειδή απλά είσαι κακός άνθρωπος, αλλά στην παντελή έλλειψη σεβασμού και θαυμασμού.  Είτε θεωρείς τους συναδέρφους σου χαζούς, είτε έξυπνους, είτε συμφωνείς μαζί τους, είτε όχι, θα έπρεπε να κατανοείς και να σέβεσαι τις αποφάσεις τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μπορείς να ξεκινήσεις να ψάχνεις για άλλους!

Διάβασε ακόμα: 5 σημαδια που φανερωνουν πως πρεπει να αλλαξεις δουλεια

  1. Επηρεάζεται η υγεία σου

Εάν νιώθεις ότι η δουλειά σου επηρεάζει τόσο την ψυχική, όσο και την σωματική σου υγεία, έχεις τον πιο σημαντικό λόγο για να την εγκαταλείψεις. Όλοι αντιμετωπίζουμε άγχος, στρες αλλά και στιγμές αδυναμίας, όποιο επάγγελμα και εάν ασκούμε, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι «εντάξει» το να θυσιάζεις την υγεία σου για την καριέρα.

  1. Ναι αλλά τα χρήματα είναι καλά…

Φυσικά. Και εάν το μόνο που σε κρατάει, παρά τα παραπάνω, είναι τα χρήματα, τότε μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις εργασιακό περιβάλλον!