To The Cooks δημιουργήθηκε μέσα από την αγάπη της Χριστίνας για τη μαγειρική και το “hosting”. Το 2014, ενώ εργαζόταν στο τμήμα Marketing μεγάλης εταιρείας καλλυντικών και προερχόμενη από τον τομέα της Επικοινωνίας αποφάσισε να μετατρέψει τη μαγειρική και την φιλοξενία σε επάγγελμα και να δημιουργήσει ένα boutique catering όπου κάθε event θα ήταν σαν να το οργανώνει για τους φίλους της.

”Ξεκίνησαμε λοιπόν από τη κουζίνα του σπιτιού μου με βασικό εξοπλισμό αλλά πολλή όρεξη για δημιουργία και σήμερα έχουμε πλέον το δικό μας χώρο, μόνιμο προσωπικό και επαναλαμβανόμενους πελάτες. Εξελίσσουμε και εμπλουτίζουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε για να ανταποκρινόμαστε από τις casual μέχρι τις πιο επίσημες περιστάσεις και να κάνουμε τη διαφορά με τις γεύσεις και την παρουσίασή μας.”

Τι κάνετε στο the Cooks;

Το The Cooks αποτελεί μια boutique υπηρεσία catering που προσφέρει ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις για κάθε περίσταση. Η επιθυμία για ποιοτικό και ξεχωριστό home made φαγητό είναι η βάση μας και οι ευρηματικές συνταγές είναι η έμπνευσή μας. Ακούμε τη διάθεση του πελάτη μας, προτείνουμε και δημιουργούμε tailor made menus, χρησιμοποιώντας τα πιο εκλεκτά υλικά.

Αναλαμβάνουμε κάθε είδους εκδήλωση: ένα χαλαρό buffet σε μια φιλική συγκέντρωση, ένα άψογα στημένο σερβιριστό δείπνο, ένα cocktail party με tapas επιλογές ή ό,τι άλλο επιθυμεί ο πελάτης μας.

Παράλληλα με την υπηρεσία catering έχουμε σχεδιάσει και τo Flavours to order, ένα μενού με σπιτικές απολαυστικές συνταγές από το οποίο μπορεί κανείς να επιλέξει και να παραγγείλει στο χώρο του τα εδέσματα που επιθυμεί. Η παραγγελία μπορεί να γίνει μέχρι και 24 ώρες πριν και παραδίδεται στο χώρο του πελάτη χωρίς επιβάρυνση. Το μενού ανανεώνεται συχνά ανάλογα με την εποχικότητα των πρώτων υλών.

Αναπόσπαστο κομμάτι του The Cooks είναι τα Kids’ Party.  Επιμελούμαστε το φαγητό για μικρούς και μεγάλους σε παιδικά παρτυ στο σπίτι ή σε άλλους χώρους. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τα customized lunch box ή να δημιουργήσουμε μαζί ένα μενού με finger food και γλυκές απολαύσεις.

Αναλαμβάνουμε επίσης εταιρικά και media events, εγκαίνια και παρουσιάσεις, επιδιώκοντας να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, δίνοντας έμφαση στο πως στήνουμε και παρουσιάζουμε κάθε είδος.

Ποιος μπορεί να παραγγείλει το δικό σας catering, υπάρχουν περιορισμοί;

Ως boutique catering δεν προτιμάμε projects πολύ μεγάλης κλίμακας γιατί εκεί χάνεται η δημιουργικότητα και ο προσωπικός, homemade χαρακτήρας πίσω από τις γεύσεις. Δεν έχουμε κανένα περιορισμό για ελάχιστο αριθμό καλεσμένων, έχουμε επιμεληθεί και οργανώσει ακόμα και δείπνο για 2!

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε;

Ξεκινάμε από τα δεδομένα και τις επιθυμίες του πελάτη, για να διαμορφώσουμε εναλλακτικές προτάσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις των καλεσμένων, τις δυνατότητες του χώρου, το budget κλπ. Είναι μια δημιουργική διαδικασία με brainstorming και ανταλλαγές ιδεών με την ομάδα chefs των The Cooks όπου εξαρτάται από το πόσο ‘ελεύθερους’ μας αφήνει ο πελάτης.. Αφού καταλήξουμε στο concept και στο μενού, αγοράζουμε όλα τα υλικά και η προετοιμασία του γεύματος γίνεται στο παρασκευαστήριο που έχουμε δημιουργήσει στην Ν. Ερυθραία και ολοκληρώνεται στην κουζίνα/χώρο που θα πραγματοποιηθεί το event. Χρησιμοποιούμε δικά μας σκεύη μαγειρικής και δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να επιλέξουν εάν θέλουν να σερβίρουμε σε δικά τους ή δικά μας σκεύη.

Παράλληλα με το μαγειρικό προσωπικό διαθέτουμε και έμπειρο προσωπικό για σερβις αλλά και εξειδικευμένους συνεργάτες για υπηρεσίες bar, παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη λύση στους πελάτες μας.

Ποια είναι αγαπημένη σας ιστορία από την δουλειά σας;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια ιστορία γιατί κάθε μέρα στην κουζίνα των The Cooks είναι γεμάτη δημιουργικές προκλήσεις και αναζητήσεις. Όμως αγαπημένη μου στιγμή είναι όταν χτυπαέι το τηλέφωνο την επόμενη μέρα από μια εκδήλωση και ο πελάτης μας ευχαριστεί για το φαγητό και μας δίνει συγχαρητήρια για τη δουλειά και το χαρακτήρα της ομάδας μας.

Μάθε περισσότερα: www.the-cooks.com/ | www.instagram.com/thecooks_gr | facebook.com/thecooksgr