Με τους κρυμμένους φόρους,  τις μπερδεμένες επιλογές πληρωμής και τις κακές συναλλαγές οι περισσότεροι καταλήγουν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από ό,τι πρέπει στις διακοπές τους. Αλλά μη φοβάσαι καθόλου, εμείς είμαστε εδώ. 

Οι βαλίτσες σου είναι έτοιμες, το check-in σου επίσης και η άδειά σου μόλις ξεκινάει… Τι γίνεται όμως όταν ταξιδεύεις σε μία χώρα με διαφορετικό νόμισμα; Μήπως ξαφνικά όλα σου φαίνονται πιο ακριβά από ότι πριν;  Για να δούμε οπότε τι λάθη κάνεις με τα οικονομικά σου όταν ταξιδεύεις:

Η τράπεζα παρακρατεί ένα μέρος των χρημάτων σου όταν χρησιμοποιείς την κάρτα σου

Κάνοντας τις αγορές σου στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας την κάρτα σου, πρέπει να ξέρεις ότι η τράπεζα πολλές φορές παρακρατεί τις κρυμμένες χρεώσεις του εκάστοτε προϊόντος. Επιπλέον, ορισμένες τράπεζες αν και προσφέρουν δωρεάν αναλήψεις χρημάτων, καταλήγουν απλά να καλύπτουν τις παρακρατήσεις που γίνονται. 

Επένδυσε σε χρεωστικές κάρτες

Ακόμα κι αν είσαι στο δρόμο σου για το αεροδρόμιο και θέλεις άμεσα μία κάρτα, μην ανοίγεις λογαριασμό ηλεκτρονικά σε τράπεζα, διότι θα κάνεις καιρό να τη λάβεις. Ακόμα όμως και χωρίς κάρτα μπορείς να συνδέσεις τον λογαριασμό σου με το Apple Pay και να ξεκινήσεις αμέσως τα έξοδα. Οι τράπεζες συχνά επωφελούνται από το γεγονός ότι πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με την ανταλλαγή λογαριασμών – έτσι καταλήγουν στα τέλη χρέωσης. Σήμερα το να ανοίγεις λογαριασμό δεν προϋποθέτει τόση γραφειοκρατία όσο παλαιότερα.

 

5 λάθη με τα χρήματα που κάνεις όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό
redonline.co.uk

Να πληρώνεις με τοπικό νόμισμα 

Γνωρίζεις εκείνη την ένδειξη στο τερματικό καθώς πραγματοποιείς κάποια συναλλαγή σε ξένη χώρα, όπου αναβοσβήνει μία ένδειξη που σε ρωτάει αν θέλεις ή όχι να πληρώσεις σε τοπικό νόμισμα; Συμβουλή μας; Να επιλέγεις πάντα το τοπικό νόμισμα. 

Τα ΑΤΜ 

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να τραβήξεις χρήματα όταν βρίσκεσαι σε μία ξένη χώρα, είναι το ATM. Πολλά είναι εκείνα όμως που κάνουν παρακρατήσεις. Αλλά αν η τράπεζά σου χρεώνει, είναι καλύτερο να βγάλεις όσα χρήματα χρειάζεσαι μία και καλή. Μπορεί να μην είναι ιδανικό να κουβαλάς μαζί σου χρήματα, αλλά θα σε γλιτώσει από πολλά.

Το να μην υπολογίζεις τα έξοδά σου

Όταν ξοδεύεις σε μία ξένη χώρα είναι πιο δύσκολο να μένεις μέσα στο budget που έχεις υπολογίσει. Ρίχνε μία ματιά στον τραπεζικό σου λογαριασμό κάθε μέρα και ενεργοποίησε  τις ειδοποιήσεις όταν τείνεις να ξοδεύεις περισσότερα από ό,τι πρέπει. 

Πηγή & featured image: redonline.co.uk Μετάφραση: Εύα Τόλιου