Η ιδέα του camping γίνεται κάθε καλοκαίρι θέμα καυγά στις παρέες. Ο διάλογος ανάμεσα στους φανατικούς campers και σε αυτούς που προτιμούν την άνεση του δωματίου, με αναμμένο κλιματισμό στους -20℃, παίρνει φωτιά.

Αν είσαι κάπου στο ενδιάμεσο και σου αρέσει το κλίμα του camping, αλλά θέλεις και την άνεσή σου, μία καλή ιδέα είναι να φέρεις τη διακόσμηση του camping στο σπίτι σου. Ο τρόπος; Απλός και οικονομικός.

Το έδαφος

Ίσως η πιο σημαντική αίσθηση σε ένα camping είναι αυτή που με το που βγαίνεις από τη σκηνή σου, πατάς σε άμμο, γρασίδι ή χαλίκι. Γιατί λοιπόν να μη φέρεις αυτή την αίσθηση και στο μπαλκόνι σου; Στρώσε ένα ρολό από ψεύτικο γρασίδι στο πάτωμα και άλλαξε τελείως το ύφος του χώρου σου. Η αίσθηση του να πατάς στο γρασίδι μαζί με το χαλαρωτικό πράσινο χρώμα του, θα σου προσφέρουν απολαυστικές ώρες ηρεμίας.

Η σκίαση

Θέλεις να νιώθεις λες και είσαι μέσα στη σκηνή σου; Μπορείς να το νιώσεις και στο μπαλκόνι σου! Τοποθέτησε περιμετρικά ένα όμορφο καλοκαιρινό πανί σε λευκές, κρεμ ή ριγέ αποχρώσεις για να δώσεις το κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της σκηνής. Ακόμα με αυτό τον τρόπο αυξάνεις την ιδιωτικότητα του χώρου, αλλά εξασφαλίζεις και την σκίαση του εξωτερικού χώρου.

Η σκηνή

Εννοείται πως δεν προτείνουμε να μπεις στον κόπο να στήσεις την κανονική σκηνή στο μπαλκόνι σου. Μπορείς όμως να δημιουργήσεις μία μοναδική γωνία που θα μπορεί ο μικρός ή η μικρή σου να παίζουν έξω ανενόχλητοι. Η σκηνή θα βάλει την πινελιά που έλειπε από τη διακόσμηση σε στυλ camping και θα δώσει προσωπικότητα στη βεράντα σου! Η συγκεκριμένη επιλογή είναι και ιδιαίτερα οικονομική, καθώς θα χρειαστείς μόνο ένα δροσερό καλοκαιρινό ύφασμα και 3 ξύλα για να στερεωθεί το πανί. Μπορείς ακόμα να βάλεις μέσα μερικά μαξιλάρια για άνεση και ένα ωραίο χαλάκι στην είσοδο της σκηνής για στυλ και είναι έτοιμη για χρήση.

Το κρεβάτι

Για να προσθέσεις άνετες πινελιές στο μπαλκόνι, μπορείς να δημιουργήσεις ένα μικρό καναπέ κρεβάτι. Διάλεξε μία πλευρά του μπαλκονιού και τοποθέτησε μία ή δύο σειρές από παλέτες. Μετά πρόσθεσε μεγάλες μαξιλάρες και μικρότερα μαξιλαράκια για το κεφάλι και είσαι έτοιμη /-ος για άραγμα! Πλέον μπορείς άνετα να δεις μία ταινία στη βεράντα σου και να σε πάρει χαλαρά ο ύπνος. Μην ξεχάσεις να βάλεις μία κουνουπιέρα ή ένα εντομοαπωθητικό, για να μη σε πλησιάσουν ανεπιθύμητοι επισκέπτες!

Τα extra

Για να δώσεις ένα χαβανέζικο vibe στο μπαλκόνι-camping, πρόσθεσε μερικά ωραία ηλιακά φαναράκια σε στυλ πυρσών τίκι και μία ροδέλα από τροπικά σημαιάκια στον τοίχο του μπαλκονιού. Ακόμα, μπορείς αντί για κρεβάτι να προσθέσεις μία αιώρα για να απολαύσεις τον ύπνο σου εκεί.

featured photo: 9gag.com