Αν υπάρχει κάτι πιο ενθαρρυντικό και συγκινητικό από γυναίκες που στηρίζουν άλλες γυναίκες, αυτό είναι οι άντρες που στηρίζουν με κάθε τρόπο το γυναικείο φύλο. Ο φεμινισμός δε θέλει τους άντρες να πατήσουν κάτω το “εγώ” τους, ούτε να διαλαλήσουν ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες. Το μόνο που χρειάζεται είναι η αναγνώριση της ισότητας που υπάρχει -ή που θέλουμε κάποια στιγμή να υπάρξει- ανάμεσα στα φύλα. Έτσι, και ο Harry Styles με τo δικό του ανεπιτήδευτο τρόπο έχει προσπαθήσει πολλές φορές να αποδείξει ότι ο φεμινισμός δεν είναι κάτι για το οποίο οφείλουν να παλεύουν μόνο οι γυναίκες.

Όταν έγινε ο πρώτος άντρας που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue

Όταν το κοινό τον γνώρισε μέσω των One Direction, κανείς δεν είχε φανταστεί αυτήν την εξέλιξη. Το 2020 ο Harry Styles έγινε ο πρώτος άντρας στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue με μία σειρά από gender-fuid fashion κομμάτια που συζητήθηκαν πολύ. Ακολουθώντας παραδείγματα προηγούμενων καλλιτεχνών όπως ο David Bowie και ο Prince, εκείνος αμφισβητεί και θολώνει τα όρια μεταξύ των φύλων. Εμείς από την άλλη έχουμε σηκωθεί και χειροκροτάμε.

Όταν στήριξε δημόσια την #HeForShe καμπάνια της Emma Watson

Ήταν 2014 όταν η Emma Watson σε μία συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών έδωσε μία πολύ από τις καλύτερες ομιλίες για την ισότητα των δύο φίλων. Τότε, ο Harry Styles ήταν από τους πρώτους άντρες celebrities που στήριξαν τη νέα της καμπάνια με τίτλο #HeForShe. Αυτό λέει πολλά.

Όταν φόρεσε τη μπλούζα Women Are Smarter

Σε ανύποπτο χρόνο, οι παπαράτσι μία μέρα βρήκαν τον Harry Styles να φοράει ένα t-shirt που έγραφε Women Are Smarter. Ήταν 2017 και η φωτογραφία του έγινε viral πολύ γρηγορότερα απ’όσο θα περίμενε κανείς. Ωστόσο, δεν απορήσαμε γιατί. Απλά ελπίζαμε να είχαν αγοράσει κι άλλοι φίλοι μας τη συγκεκριμένη μπλούζα.

Όταν μαζί με τον Timothée Chalamet μίλησαν για όλα τα μειονεκτήματα της τοξικής αρρενωπότητας

Το Δεκέμβριο του 2019, ο Harry Styles κλήθηκε να πάρει μία συνέντευξη από τον Timothée Chalamet. Eκεί, μεταξύ άλλων, συζήτησαν για το φεμινισμό και τις δικές τους εμπειρίες. Κατέληξαν, λοιπόν, πως η αρρενωπότητα και η ευαισθησία μπορούν συνυπάρξουν και πως η ευαισθησία δε θα έπρεπε να παρουσιάζεται ως αδυναμία, ως μία πλευρά του χαρακτήρα που τολμούν να δείξουν ουσιαστικά οι πιο δυνατοί. Αυτοί που δε φοβούνται τα όσα ίσως ειπωθούν στον απόηχο αυτής.

Όταν είπε ότι δε θέλει να του λένε μπράβο, επειδή είναι φεμινιστής, γιατί του βγαίνει αβίαστα

Έχοντας μεγαλώσει μαζί με τη μητέρα και την αδερφή του, ο Harry Styles θεωρούσε πάντοτε δεδομένο ότι άντρες και γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισότητα. Σε μία συνέντευξη του ανέφερε μάλιστα ότι δε θέλει να του λένε “μπράβο” κάθε φορά που εκφράζει μία φεμινιστική άποψη. Για εκείνον, τα ιδανικά του φεμινισμού είναι αρκετά ξεκάθαρα και η ισότητα κάτι που θα μπορούσε εύκολα να επιτευχθεί.

 featured image: Tyler Mitchell | Vogue Magazine