Η βιώσιμη μόδα έχει αρχίσει να γίνεται ευρέως γνωστή παγκοσμίως και έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της μόδας. Έτσι, και στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί κάποια brand που καινοτομούν υιοθετώντας πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής, αλλά και εύρεσης υλικών.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα 5 καλύτερα, για το περιβάλλον και το σώμα μας:

Alchimia vegan shoes

Η Αλχημεία είναι ένα brand παπουτσιών φτιαγμένα από σακούλες που καταλήγουν στα σκουπίδια. Η εμπνεύστρια και δημιουργός τους είναι η Νικόλ, η οποία τα φτιάχνει με πολύ μεράκι και αγάπη.

3 Quarters

Ο Γιάννης και η Γαρυφαλλιά είναι δύο αδέρφια που αγαπούν και πιστεύουν στη βιώσιμη και ηθική μόδα. Πριν κάποια χρόνια ξεκίνησαν την εταιρεία 3 quarters που δημιουργούν τσάντες από τέντες που βρίσκεις στα μπαλκόνια της Αθήνας.

Highlight: Έχουν εργαστήριο όπου τις σχεδιάζουν και τις κατασκευάζουν οι ίδιοι!

Κατάστημα: Αγ. Δημητρίου 19, Ψυρρή, Αθήνα

 Μusa Collection

Η MUSA είναι ένα αμιγώς ελληνικό brand εμπνευσμένο από τις 9 Μούσες της ελληνικής μυθολογίας, που δημιουργεί ρούχα και τσάντες από βιώσιμα υλικά, τα οποία σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Highlight: Η premium συλλογή τσαντών είναι φτιαγμένη από pinatex, ένα υλικό με όψη δέρματος που παράγεται από φύλλα ανανά.

http://www.instagram.com/p/CEmPhOsl_BW/?utm_source=ig_web_copy_link

Urban Owl Eyewear

Η urban owl είναι μία ελληνική εταιρεία κατασκευής γυαλιών από βιώσιμα υλικά. Όλη τους η συλλογή είναι χειροποίητη και κατασκευάζεται στην Ελλάδα. Το στυλ τους είναι το new retro μπλέκοντας το διαχρονικό με το μοντέρνο.

Website: urbanowl.eu

NV Messini

Η Νεφέλη είναι μία νέα σχεδιάστρια μόδας που δημιούργησε το δικό της brand, NV Messini. Τα ρούχα της έχουν το μινιμαλ στοιχείο και δημιουργούνται από υλικά φιλικά προς το σώμα μας και το περιβάλλον.

Website: nvmessini.com

featured photo: Unsplash / Social Cut