Οι αφέλειες είναι πάντα μοιάζουν καλή ιδέα. Μπορεί όλοι να τις βρίσκουν τέλειες πάνω σου, αλλά όταν έρχεται η ώρα του styling, δεν είναι αυτό που λέμε «εγώ απλά βουρτσίζω τα μαλλιά μου και βγαίνω έξω» και είμαι σίγουρη πως το ξέρεις καλά.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζεις σε σχέση με τις αφέλειες σου, είναι ότι μπορεί να κοιμηθείς με τέλειο styling και να ξυπνήσεις με τούφες που ακολουθούν το δικό τους δρόμο. Ωστόσο υπάρχουν κάποια tips για να καταφέρεις να τις μανατζάρεις εσύ και όχι αυτές εσένα.

Πως να προετοιμάσεις τις αφέλειες σου πριν τον ύπνο

Βήμα 1ο: Βούρτσισε τις αφέλειες σου ώστε να απομακρύνεις οποιοδήποτε προϊόν που ίσως έχει απομείνει απο την προηγούμενη μέρα.

Βήμα 2ο: Βάλε λίγο dry shampoo ώστε να απομακρύνει τη λιπαρότητα που μπορεί να έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βήμα 3ο: Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο ή μεσαίο hair roller -ανάλογα με το μήκος τους- και σιγουρέψου ότι είναι αρκετά σταθερό, ώστε να μείνει στη θέση του όλο το βράδυ. Αυτό το trick θα κρατήσει σε φόρμα τις αφέλειες σου. Αν έχεις πλαϊνές αφέλειες (φράντζα), μπορείς να τις στερεώσεις με τσιμπιδάκια στα πλαϊνά του κεφαλιού σου. Όμως, πρόσεξε αυτά να είναι προς το τέλος των αφελειών για να μην αφήσουν σημάδι όταν τα βγάλεις.

Instagram.com/taylorlashae

Πως να κάνεις styling το πρωί

Βήμα 1ο: Αφαίρεσε το  hair roller και τα τσιμπιδάκια. Στη συνέχεια βούρτσισε τα μαλλιά σου. Μην ανησυχήσεις αν είναι πολύ  στρογγυλεμένες, καθώς κατά τη διάρκεια της μέρας θα «πέσουν».

Βήμα 2ο: Αν συνεχίζουν να είναι ατίθασες, μπορείς να τις βρέξεις με λίγο νερό και χρησιμοποίησε ένα πιστολάκι και μια μικρή βούρτσα για να τους δώσεις το σχήμα που θέλεις. Μη ξεχάσεις να κλειδώσεις το αποτέλεσμα με λίγη λακ, για να μείνουν άθικτες όλη μέρα.

featured photo: Unsplash / Allef Vinicius