Χιλιάδες πράγματα μας δίδαξε αυτός ο ένας χρόνος και κάτι της πανδημίας. Ένα από αυτά είναι και το πόσο υποτιμούσαμε το μπαλκόνι μας ή -για τους πιο τυχερούς- την αυλή μας. Κάτι το οποίο δεν είναι και απόλυτα λογικό εάν αναλογιστείς το πόσους μήνες τον χρόνο έχουμε καλό καιρό στην Ελλάδα άρα και το με πόσους τρόπους μπορούμε να αξιοποιήσουμε το μπαλκόνι μας.

Εδώ θα δεις πως με μερικούς αρκετά απλούς και οικονομικούς τρόπους μπορείς να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό μπαλκόνι.

Ξεχωριστοί χώροι

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IKEA GREECE (@ikeagreece)

Όπως και στον εσωτερικό χώρο έτσι και στον εξωτερικό καλό είναι να υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι. Δεν χρειάζεται να έχεις ένα τεράστιο μπαλκόνι για να δημιουργήσεις τον χώρο που θα είναι μαζεμένα όλα τα φυτά σου, έναν αποθηκευτικό χώρο και φυσικά, τον χώρο που θα είναι το τραπέζι που θα απολαμβάνεις τον απογευματινό σου καφέ.

Βάλε φωτάκια

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JYSK Greece (@jyskgr)

Τα φωτάκια κάνουν πάντα την ατμόσφαιρα να μοιάζει πιο ρομαντική. Δοκίμασε να βάλεις φωτάκια στην μία πλευρά του τοίχου ή σε ένα βάζο για να κάνεις το μπαλκόνι σου να δείχνει παραμυθένιο.

Δημιούργησε ένα μικρό κήπο με μυρωδικά

Δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλο μπαλκόνι ή κήπο για να έχεις τα δικά σου μυρωδικά. Μπορείς απλά σε ένα σημείο -στο σημείο που θα έχεις όλα τα φυτά σου που λέγαμε πριν- να έχεις 5-6 μικρές γλάστρες με τα αγαπημένα σου μυρωδικά.

Πρόσθεσε χρώμα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Primeiro apê (@ape0km)

Το χρώμα θα κάνει το μπαλκόνι σου να δείχνει πιο παιχνιδιάρικο και θα φαίνεται πως δεν το βαριέσαι, αλλά δίνεις προσοχή στη διακόσμησή του. Εάν δεν θέλεις να κάνεις κάποια μεγάλη αλλαγή, όπως το να βάψεις έναν τοίχο, μπορείς να επενδύσεις σε έπιπλα σε έντονο χρώμα ή απλά σε πολύχρωμα διακοσμητικά.

Μην ξεχάσεις τη σκιά

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nathalie 🌱 (@nn85__)

Καλά τα διακοσμητικά και τα φυτά αλλά το μπαλκόνι σου πρέπει να εξυπηρετεί και έναν σκοπό. Και αυτός είναι να μην σε αφήνει εκτεθειμένη στην ακτινοβολία του ήλιου. Για αυτό εάν το μπαλκόνι δεν έχει ήδη τέντες ή κάτι άλλο που θα δημιουργεί σκιά θα πρέπει εσύ να το φροντίσεις αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 κορυφαίοι bloggers που απογειώνουν τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και θα ήθελες να γνωρίζεις