Είσαι ένα από τα πλάσματα που απεχθάνεται τη σκόνη, τρελαίνεται στην ιδέα των βρόμικων επιφανειών και γενικότερα ασχολείται στην καθημερινότητα του με την περιποίηση του χώρου του; Αν ναι, τότε αυτό το άρθρο είναι κομμένο και ραμμένο για ‘σένα.

Πώς θα σου φαινόταν αν σου παρουσιάζαμε 5 cleaning hacks ή 5 tips τα οποία όχι μόνο θα σου λύσουν τα χέρια, αλλά θα κάνουν τη «ρουτίνα» της καθαριότητας περισσότερο παραγωγική; Σκούπα robot, καθαρισμός ή απολύμανση και διάφορες ακόμη συμβουλές, θα τις βρεις παρακάτω.

Σκούπα robot 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Gadgets & Inventions (@gadgetofreaks)

Ξεκινάμε με το πρώτο cleaning hack, που δεν είναι άλλο από τη σκούπα robot. Ξέρoυμε, είναι λίγο ακριβό, αλλά πίστεψέ μας δεν θα το μετανιώσεις. Εάν πρόκειται να επενδύσεις σε οποιοδήποτε μεγάλο προϊόν καθαρισμού, η σκούπα robot είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Θα σου λύσει τα χέρια.

Καθαρισμός και απολύμανση

Αν έχεις αποκτήσεις μια μικρή εμμονή με το να απολυμαίνεις τα πάντα γύρω σου (covid-19 εδώ), τότε είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζεις αυτό το hack. Στην προσπάθειά σου να διατηρήσεις το σπίτι σου όχι μόνο «καθαρό», αλλά στην πραγματικότητα χωρίς μικρόβια, πρέπει να μάθεις πώς γίνεται η σωστή απολύμανση.

Για να απολυμάνεις πλήρως μια επιφάνεια, πρέπει πρώτα να την καθαρίσεις. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια διαδικασία δύο βημάτων. Ξεκινάς σκουπίζοντας τη σκόνη ή τα ψίχουλα πριν ψεκάσεις την επιφάνεια με απολυμαντικό σπρέι. Είναι μια καλή τακτική που πρέπει να έχεις κατά νου, ιδιαίτερα αν είσαι τρελή με την απολύμανση του χώρου σου.

Πλυντήριο πιάτων 

Χρησιμοποίησε το πλυντήριο πιάτων όσο το δυνατόν περισσότερο. Όχι μόνο για τα πιάτα. Μπορείς πραγματικά να πλύνεις αμέτρητα οικιακά αντικείμενα, όπως μεταλλικά εξαρτήματα, ράφια ψυγείου, θήκες σαπουνιών ή οδοντόβουρτσας και πολλά ακόμη.

Φυτά εσωτερικού χώρου 

Το επόμενο cleaning hack αφορά τα φυτά εσωτερικού χώρου. Τα αγαπημένα σου φυτά μπορούν να αναπτύξουν στρώματα σκόνης, όπως κάθε άλλο αντικείμενο μέσα στο σπίτι. Γιατί να ακολουθείς συνεχώς την επίπονη διαδικασία να τα καθαρίζεις με το χέρι, ενώ μπορούν κάλλιστα να επωφεληθούν από ένα αναζωογονητικό ντους; Απλώς σπρώξε τα φυτά στην μπανιέρα και άφησε το δροσερό νερό να τα αναζωογονήσει.

Παράθυρα 

Όταν τα παράθυρα και οι κουρτίνες είναι βρώμικες, ολόκληρος ο χώρος μπορεί να έχει μια ζοφερή απόχρωση. Συνδύασε λευκό ξύδι και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, και χρησιμοποίησε ένα πανί μικροϊνών για να τα καθαρίσεις.

Extra tip: Ο ζεστός ήλιος στεγνώνει το καθαριστικό προϊόν πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μεγαλύτερη ζημιά στις προβληματικές περιοχές. Επίλεξε μια συννεφιασμένη ημέρα για να καθαρίσεις τα παράθυρα ή μια ώρα της ημέρας που τα παράθυρα δεν λαμβάνουν άμεσο ηλιακό φως.