Θα έλεγε κανείς πως αγαπημένη συνήθεια των “booklovers” είναι η ανακάλυψη νέων βιβλίων ή συγγραφέων. Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη χαρά από αυτή που μπορεί να πάρει ένας βιβλιοφάγος, ανακαλύπτοντας ένα στέκι που μπορεί να απολαύσει μαζί, τον αγαπημένο του καφέ και το αγαπημένο του βιβλίο.

Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Πάτρα, τη Κρήτη, θα βρεις οπουδήποτε café-bar που είναι και βιβλιοπωλεία.

Θα δυσκολευτείς όμως να βρεις τέτοια μαγαζιά στην επαρχία, γι’ αυτό έψαξα και βρήκα διάφορα σε μερικές πόλεις της Ελλάδας, για να μπορέσεις να συνδυάσεις την αγάπη σου για τα βιβλία με έναν καλό καφέ!

Book stop café – Πάτρα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Book Stop Cafe (@bookstop_cafe)

Θα βρεις το Book Stop Cafe στην καρδιά της Πάτρας και μοιάζει μικρό αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο χώρο. Μπαίνοντας θα νιώσεις αμέσως οικεία, αφού η ζεστή υποδοχή είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του καταστήματος. Και τώρα έρχεται το καλύτερο: Υπάρχουν δύο όροφοι, το ισόγειο και το υπόγειο, που είναι γεμάτοι μεταχειρισμένα βιβλία προς πώληση. Θα βρεις από ρομαντικά μέχρι εκπαιδευτικά, πολύ παλιές εκδόσεις και σπάνιες κυκλοφορίες. Ο χώρος χρησιμεύει και ως αναγνωστήριο και μπορείς να έχεις μαζί σου το λάπτοπ ή τις σημειώσεις σου για να ασχοληθείς με τη μελέτη σου, όση ώρα ένα ποτήρι με τον αγαπημένο σου καφέ, θα σου κρατάει συντροφιά.

Πατρέως 43 / Βούρβαχη 9, Πάτρα 

Το Μικρό Δέντρο – Ιωάννινα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iro Doo (@dizy_doo)

Ακόμη ένα café – βιβλιοπωλείο, βρίσκεται στα Γιάννενα και σφύζει από φοιτητές σε εξεταστικές περιόδους. Μπορείς εκεί να αγοράσεις ό,τι βιβλίο θέλεις, αφού τα ράφια του Μικρού Δέντρου είναι γεμάτα με κάθε είδους βιβλία, αλλά το κλίμα είναι τόσο ζεστό, που σου δημιουργεί την ασφάλεια και την ηρεμία που χρειάζεσαι για να διαβάσεις την ύλη των εξετάσεών σου. Υπάρχουν αρκετά τραπεζάκια μέσα και έξω από το κατάστημα και στον κατάλογο θα βρεις όλων των ειδών τα ροφήματα, γλυκά και διάφορα σνακς για να τσιμπήσεις.

Νικολάου Παπαδοπούλου 10, Ιωάννινα

Kafka – Αλεξανδρούπολη

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KAFKA (@kafka_alexandroupolis)

Ένας χώρος που περικλύει στα ράφια του τέχνη και πολιτισμό και βρίσκεται στη ρομαντική πόλη με το φάρο. Έχει γίνει στέκι όσων αγαπούν να διαβάζουν, σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, όπου μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Η δημιουργία του βασίστηκε στο να φτιαχτεί ένα σημείο πολιτισμού με κοινό άξονα την αγάπη για τα βιβλία, την κοινωνική συναναστροφή και την εξωστρέφεια. Έτσι, πηγαίνοντας εκεί, μπορείς να βρεις πλήθος βιβλίων της προτίμησής σου, να γνωρίσεις κόσμο και να απολαύσεις ροφήματα, σνακς και λιχουδιές.

Εμπορίου 41, Αλεξανδρούπολη

Το Καφέ Βιβλίο – Ηράκλειο Κρήτης

Στην πλατεία Σινάνη στο Ηράκλειο, υπάρχει ένα μαγαζί διαφορετικό από τα άλλα. Στεγάζεται σε ένα παλιό σπίτι με εσωτερική αυλή και πολλά μικρά δωμάτια, ενώ ο χώρος του είναι χαλαρός, με πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Η αίσθηση που σου δημιουργείται είναι σαν να βρίσκεσαι στην αυλή του σπιτιού σου και αυτό ακριβώς είναι που το κάνει τόσο προσιτό. Είναι ό,τι πρέπει για να πας να διαβάσεις, να κάνεις ένα επαγγελματικό ραντεβού ή μία ομαδική εργασία που περιλαμβάνει διάβασμα και γράψιμο. Όσο βραδιάζει τη θέση του καφέ παίρνουν ρακές και μπύρες με μεζεδάκια, ενώ αρκετά βράδια φιλοξενούν live μουσική.

Ιερολοχιτών 173, Πλατεία Σινάνη, Ηράκλειο Κρήτης 

Χάρτα – Βόλος

Η Χάρτα είναι ένα καφενείο-βιβλιοπωλείο για εραστές της τέχνης και της διανόησης και παράλληλα ένα μπαρ κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Μετρά τουλάχιστον 15 χρόνια λειτουργίας, με τους θαμώνες να το επισκέπτονται όλες τις ώρες, από το πρωί για καφέ μέχρι το βραδάκι για τσίπουρο ή κρασί. Τα βιβλία που μπορείς να βρεις εκεί είναι πάρα πολλά και κάθε είδους, από νέες κυκλοφορίες μέχρι σπάνια έργα. Συχνά στη Χάρτα οργανώνουν βραδιές για γνωριμία με οινοπαραγωγούς, αλλά και προβολές ταινιών στον πρώτο όροφο.

Σκενδεράνη 16Α-Β, Βόλος