Το θέμα της εξάρτησης απο τον/την σύντροφο μας δεν είναι καινούργιο. Άλλοι το απολαμβάνουν ενώ άλλοι νιώθουν να πνίγονται ακόμη και απο το μήνυμα ‘Πού είσαι;’. Έπειτα, υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν οτι είναι προσκολλημένοι ενώ δεν είναι και εκείνοι που είναι, αλλά δεν έχουν ιδέα οτι είναι! (αυτοί είναι και οι χειρότεροι). Σε όποια κατηγορία και αν ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ, είναι ευρέως γνωστό οτι το να κολλάς τόσο πολύ στο σύντροφο σου δεν είναι και το καλύτερο σε μια σχέση.

Αυτός που εξαρτάται απο το σύντροφο του είναι ο πιο τρελός, ο παρανοικός, αυτός που αγαπά πολύυυυυυ περισσότερο απο τον άλλο.

Ωστόσο, το να είσαι εξαρτημένος έχει πολλούς άλλους ορισμούς επίσης. Μπορεί να είσαι συναισθηματικά ή σωματικά εξαρτημένος/η. Και καταλαβαίνεις οτι τα πράγματα είναι άσχημα όταν υποπτεύεσαι ή η εξάρτηση σου γίνεται βίαιη. Η ‘προσκόλληση’ προς τον/τη σύντροφο σου χρειάζεται που και που. Αλλά, σε φυσιολογικά πλαίσια πάντοτε.  Ένας τρόπος για να καταλάβεις αν έχεις φτάσει σε σημείο εξάρτησης απο το σύντροφο σου είναι να είσαι όσο πιο ενοχλητική και κολλημένη γίνεται μέχρι να το διαπιστώσεις! Πιθανότατα να το θεωρήσει όλο αυτό χαριτωμένο!

Ένας άλλος τρόπος είναι η αστρολογία. Τα άστρα μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την προσωπικότητα και τις σχέσεις μας και έτσι, ρίχνοντας μια ματιά στα αστρολογικά σου ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις το πώς είσαι στη σχέση.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαίου)

Ο Ταύρος είναι συναισθηματικά και σωματικά εξαρτημένος. Είναι πιστός και θα είναι πάντα δίπλα σου. Μπορείς να βασιστείς σε έναν Ταύρο και είτε τον χρειαστείς είτε όχι, να ξέρεις οτι θα βρίσκεται εκει. Είναι υπερ-προστατευτικοί και φροντίζουν να είναι ασφαλείς οι σύντροφοι τους.

Ενδιαφέρεται για τον/ την σύντροφο του και προσπαθεί συνεχώς να τον κάνει να νιώσει αγαπημένος. Η φυσική επαφή είναι επίσης σημαντική για αυτόν. Μια Ταύρος ζει για τις αγκαλιές και τα χάδια. Έτσι, ίσως να φανεί εξαρτημένη στο νεο σύντροφο της αν αυτός δεν είναι εξοικειωμένος με κάτι τέτοιο.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Ο Καρκίνος είναι ενα βαθιά συναισθηματικό ζώδιο. Ταυτόχρονα, είναι πολύ δοτικό και συνήθως το εκφράζει αυτό με το να δένεται πολύ με τα άτομα που είναι γύρω του/ της. Τα αισθήματα τους μπορούν γρήγορα να γίνουν και δικά της. Η γυναίκα Καρκίνος είναι πιστή και θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους της.

Είναι επίσης γνωστή για τη φαντασία της – που ίσως να τη βάλει σε μπελάδες. Μπορεί εύκολα να γίνει καχύποπτη, ανασφαλής και εμμονική μέχρι να βρει τις απαντήσεις που θέλει. Οπότε, πρόσεχε πολύ την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κρατήσεις κάτι κρυφό απο έναν Καρκίνο. Δεν θα ηρεμήσει μέχρι να ανακαλύψει τι κρύβεις.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Παρθένος είναι αναλυτικός και δίνει σημασία ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες. Αυτό σημαίνει πως ανησυχεί ΠΟΛΥ. Σχεδόν σε σημείο τρέλας. Η προσκόλληση του δεν είναι ενοχλητική. Αλλά ίσως να κολλήσει σε λεπτομέρειες που για τον σύντροφο του δεν είναι καν πρόβλημα.

Ακόμη, οι Παρθένοι είναι πολύ σκληροί με τον εαυτό τους. Μπορεί να έχουν τον πιο καλό και γλυκό σύντροφο στον κόσμο αλλά θα συνεχίσουν να κρίνουν τον εαυτό τους πολύ αυστηρά. Συνεχώς πιστεύουν οτι είναι ενοχλητικοί και ζητούν συγγνώμη απο την σύντροφο τους – κάτι που είναι πράγματι ενοχλητικό αλλά δεν το καταλαβαίνουν.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Η γυναίκα Σκορπιός είναι πολύ κουλ και ήρεμη μέχρι να της πεις ψέμματα. Λατρεύει την αλήθεια και αν της κρύψει ο σύντροφος της γεγονότα και στοιχεία, μπορεί να προσκολληθεί πολύυυυυ σε αυτόν.

Γενικά, είναι παθιασμένη με τη ζωή και της αρέσει να κάνει σχέσεις που έχουν πραγματικά σημασία για την ίδια. Είναι επίσης αφοσιωμένη στους δικούς της ανθρώπους. Αν όμως της πεις ψέμματα, θα γίνει ζηλιάρα, καχύποπτη – ακόμη και βίαια.