Και ποιος δε θα ενθουσιάζονταν στο άκουσμα της είδησης μια προαγωγής; Για κάποιους αρκεί το αίσθημα επιτυχίας  ενώ για άλλους μεταφράζεται στην πολυπόθητη αύξηση αποδοχών, ας είμαστε ειλικρινείς. Σε όποια κατηγορία και εάν ανήκεις, παρακάτω θα βρεις τα 5 βήματα που θα σε κάνουν να έχεις την προαγωγή… στο τσεπάκι σου!

  1. Καλή δουλειά

Δεν είναι ο μόνος παράγοντας, αλλά σίγουρα είναι ο πιο αντικειμενικός και κοινός. Εάν είσαι καλός στη δουλειά σου σχεδόν πάντα φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Και με τον όρο «καλός» εννοούμε τόσο παραγωγικός, όσο και… υπομονετικός!

  1. Ομαδικότητα

Η προαγωγή δε σημαίνει απλά αύξηση του «κύρους» ή του μισθού σου, αλλά και των ευθυνών που έχεις. Για να την αξίζεις, αλλά και να είσαι σε θέση να ανταπεξέλθεις σε αυτήν θα πρέπει να ξέρεις τους ανθρώπους που στελεχώνουν το τμήμα σου. Βοηθώντας τους συνεργάτες σου καταφέρνεις να κερδίσεις τόσο τη δική τους εκτίμηση, όσο και των ανωτέρων (που πιθανότατα συμμετέχουν στην αξιολόγηση σου)!

  1. Γίνε σημαντικός

Πολλές φορές (δυστυχώς) το να είσαι απλά καλός στη δουλειά σου δεν είναι αρκετό. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε εξίσου καλούς υποψηφίους είναι το πόσο «απαραίτητος» φαίνεται να είναι ο καθένας. Μη φοβάσαι να δείξεις αυτά που ξέρεις… και (προς Θεού!) μη ξεχνάς τη δικτύωση τόσο με τους συναδέρφους, όσο και με τα στελέχη που απασχολούνται στο χώρο εργασίας σου.

  1. Άνοιξε ορίζοντες

Ένα ΠΟΛΥ σημαντικό κριτήριο όταν έρχεται η ώρα της επιλογής αυτού που θα πάρει την προαγωγή είναι οι γνώσεις και οι ικανότητές του. Ακόμη και εάν είσαι καιρό στην εταιρεία και νιώθεις ότι ξέρεις τα πάντα για τη δουλειά σου, φρόντισε να μη μένεις στάσιμος και να συνεχίζεις να εμπλουτίζεις το βιογραφικό σου, είτε με την παρακολούθηση σεμιναρίων, είτε με κάποια νέα ξένη γλώσσα.

   5. Αγάπησε τη δουλειά σου

Το να κερδίσεις μια προαγωγή δεν είναι τόσο σημαντικό εάν δεν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις. Όλα τα παραπάνω θα έρθουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια όταν βρεθείς στο εργασιακό περιβάλλον που σου ταιριάζει. Προτού λοιπόν γεμίσεις άγχος και αμφιβολία για το εάν θα καταφέρεις να εξελιχθείς επαγγελματικά, σιγουρέψου ότι έχεις βρει τη δουλειά που πραγματικά αγαπάς!