Δε γνωρίζω αν αυτή η άποψη είναι δημοφιλής, αλλά ο Γενάρης είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μήνες. Είναι η έναρξη του έτους και κατ’ επέκταση η ευκαιρία για λήψη νέων αποφάσεων, για να πιστέψουμε ξανά, να προσπαθήσουμε ξανά, να ονειρευτούμε και να υλοποιήσουμε τα καινούρια μας σχέδια. Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του μήνα, κάθε γυναίκα πρέπει να εφαρμόσει τα βήματα που ακολουθούν, για να ομορφύνει όχι μόνο ο μήνας, αλλά ολόκληρο το έτος.

Προσδιόρισε τους στόχους σου και ιεράρχησέ τους

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσεις από την αρχή ποια πράγματα δε σου αρέσουν/ταιριάζουν στη ζωή σου και να προσπαθήσεις να τα αλλάξεις. Εάν είναι πολλά, δε χρειάζεται να τα κάνεις όλα μαζί. Βάλε σε σειρά προτεραιότητας αυτά που σε ενοχλούν και κάνε ένα βήμα τη φορά. Θα δεις ότι μέχρι το τέλος του 2018, ακόμα κι αν έχεις καταφέρει μόνο το πρώτο πράγμα της λίστας σου, θα νιώσεις ικανοποίηση.

Σπάσε κάθε στόχο, σε μικρότερους στόχους

Το σχέδιο να αγοράσεις ένα καινούριο σπίτι είναι αρκετά μεγάλο, δε νομίζεις; Μπορείς για να το πετύχεις να ξεκινήσεις από μικρότερους στόχους, όπως π.χ. να εξοφλήσεις ένα προηγούμενο δάνειο ή να ξεκινήσεις μια νέα δραστηριότητα που θα σου αποφέρει κάποια μικρά έσοδα.

Κατέγραψε τους στόχους σου στο ημερολόγιό σου

Αφού εντοπίσεις τους στόχους σου, καλό θα ήταν να τους καταγράψεις στο ημερολόγιό σου και να σχεδιάσεις το πως μπορείς να τους πετύχεις. Γράψε τα σχέδιά υλοποίησής τους, τυχόν αναποδιές και πως θα τις αντιμετώπιζες. Έτσι, θα είσαι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.

Αξιολόγησε τα λάθη του 2017

Με το να θέτεις κάθε χρόνο τους ίδιους στόχους και να ακολουθείς τις ίδιες τακτικές περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα, δε νομίζω ότι θα πετύχεις κάτι. Γι’ αυτό κάνε μια ανασκόπηση της περασμένης χρονιάς, δες ποιες κινήσεις σου πιθανόν να ήταν λανθασμένες και προσπάθησε φέτος να μην τις επαναλάβεις. Για παράδειγμα, αν δε μπόρεσες να πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο όπως ήθελες, σκέψου ότι μπορεί να μη σου ταίριαζε το συγκεκριμένο είδος άσκησης και βρες τι είναι αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα και θα έκανες με μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Βρες το άτομο που θέλεις να του αποδείξεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις

Με τη σκληρή δουλειά μπορεί πολλές φορές να σκεφτείς να τα παρατήσεις. Για να μη γίνει αυτό, λοιπόν, όταν σε πιάνουν οι μαύρες σου, να σκέφτεσαι αυτό το ένα άτομο που δεν πιστεύει σε σένα. Έτσι, θα πεισμώνεις και θα συνεχίζεις μέχρι να τα καταφέρεις και να αποδείξεις σε αυτόν και σε όποιον άλλο δε πίστευε σε σένα, ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Δημιούργησε μια λίστα δικτύωσης

Σχεδόν σε όλους τους τομείς, οι δημόσιες σχέσεις είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Όσο δύσκολο ή ανιαρό κι αν σου φαίνεται, βάλε στο πρόγραμμα και κανόνισε συναντήσεις με άτομα που μπορούν να σου φανούν χρήσιμα στο μέλλον. Μη το σκέφτεσαι σαν εκμετάλλευση ή κοροϊδία, είναι κανόνες της δουλειάς σου και της κοινωνίας. Στην τελική, μπορεί να αποκτήσεις έναν ακόμα φίλο και σύμμαχο, από εκεί που δεν το περιμένεις.

Βάλε το ξυπνητήρι σου μια ώρα νωρίτερα από το 2017

Δεν είναι τόσο σκληρό και απάνθρωπο όσο ακούγεται. Βάλε το ξυπνητήρι σου όλο τον Ιανουάριο μια ώρα πιο πριν από το συνηθισμένο και εκμεταλλεύσου αυτό το διάστημα για να κάνεις λίγη γυμναστική ή να κάνεις μια επανάληψη στις σημειώσεις για την παρουσίαση του project σου. Θα δεις ότι αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει και θα σου είναι πιο εύκολο να τη διατηρήσεις μέχρι το τέλος του έτους.