Όταν το ενδιαφέρον σου στρέφεται στο να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου και στο να επιστρέψεις σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, από πού ξεκινάς; Μα, φυσικά, από την κατανάλωση σαλάτας!

Τα λαχανικά είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα που μπορείς να καταναλώνεις τακτικά, δίνοντας σου φυτικές ίνες και βιταμίνες. Ακόμη, φαίνεται να είναι ένας άμεσος τρόπος ενίσχυσης του μεταβολισμού, όταν έχεις ως στόχο την απώλεια βάρους και δεν θέλεις να χάσεις κανένα θρεπτικό γεύμα μέσα στην ημέρα.

Να σε ενημερώσω εδώ, πως υπάρχουν μερικά συστατικά σαλάτας που είναι Νο1 επιλογή για την απώλεια βάρους και είτε είναι πηγές πρωτεϊνών είτε λαχανικά, μπορούν να έχουν τεράστια επίδραση στη βελτίωση του μεταβολισμού σου και άρα και στην απώλεια βάρους.

Ρεβίθια

Ως γνωστή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, τα ρεβίθια θα βοηθήσουν στην αύξηση του κορεσμού και θα δώσουν αυτό το extra συστατικό στη σαλάτα, ώστε να μην αισθάνεσαι πείνα σε μικρό χρονικό διάστημα μετά το φαγητό. Με τον τρόπο αυτό, διατηρείς το γεύμα σου χαμηλό σε θερμίδες και νιώθεις πιο μεγάλο κορεσμό.

Επιπλέον, η προσθήκη πρωτεΐνης στο γεύμα θα μειώσει την πιθανότητα μεγάλης πείνας αργότερα μέσα στην ημέρα, διευκολύνοντας την επίτευξη του απαραίτητου ελλείμματος για την απώλεια βάρους.

Αβοκάντο

Τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα για κάθε ισορροπημένη διατροφή και το αβοκάντο είναι μία από τις καλύτερες και πιο γευστικές επιλογές αυτής της θρεπτικής κατηγορίας. Το μισό αβοκάντο σού παρέχει 15 γραμμάρια λίπους, καθιστώντας το την ιδανική προσθήκη στη σαλάτα για να σε κρατήσει γεμάτη και να αυξήσει το κάψιμο λίπους φυσικά. Τα υγιή λιπαρά είναι, επίσης, γνωστό ότι αυξάνουν το κορεσμό, κάνοντας έτσι τη σαλάτα σου κάτι παραπάνω από λίγα φύλλα μαρουλιού και γεμάτη με αντιοξειδωτικά.

Καρότο

Μερικά λαχανικά απαιτούν από το σώμα να καταβάλλει περισσότερη προσπάθεια για να τα αφομοιώσει, κάνοντας τα ιδανικά για την αύξηση της καύσης του λίπους για την απώλεια βάρους. Το καρότο δεν είναι μόνο ιδανικό για τη βελτίωση της όρασης, όπως μας λένε από μικρά παιδιά, αλλά μπορεί επίσης να ενισχύσει το μεταβολισμό σου.

Το σώμα πρέπει να δώσει πολύ ενέργεια για να αφομοιώσει λαχανικά, όπως τα καρότα, οδηγώντας τελικά σε καλύτερο μεταβολισμό. Πλούσια σε βιταμίνη Κ, κάλιο και φυτικές ίνες, τα καρότα είναι ένα θρεπτικό και χορταστικό λαχανικό που θα δώσει και το χρώμα σε οποιαδήποτε σαλάτα επιλέξεις να το προσθέσεις.

Αγγούρι

Το αγγούρι είναι ένα άλλο λαχανικό που απαιτεί περισσότερη ενέργεια για να αφομοιωθεί από το σώμα συγκριτικά με κάποια άλλα λαχανικά. Ένα λαχανικό που περιέχει τεράστιες ποσότητες νερού ακόμα, το αγγούρι περιέχει κάλιο, βιταμίνη Α και C που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την πέψη συνολικά. Χαμηλά σε θερμίδες, τα αγγούρια είναι εύκολο να τα προμηθευτείς και να τα προσθέσεις στη σαλάτα σου, ενώ τελικά διευκολύνουν και την απώλεια βάρους.