Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν πως η απιστία μέσα σε μια σχέση δεν είναι πια και κάτι τόσο καταστροφικό. Οι ακόμη πιο φιλελεύθεροι θεωρούν ότι ίσως κάνει και καλό στην ίδια τη σχέση. Λειτουργεί κάπως σαν το cheat meal της δίαιτας, που σε βάζει πιο βαθιά στο mood ψάρι-και-κολοκυθάκι-βραστό για τις υπόλοιπες 6 μέρες της εβδομάδας. Αν μοιράζεσαι και εσύ την άποψη πως η απιστία είναι αναγκαίο κακό μέσα σε μια σχέση, μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς;

Παρακάτω σου δίνουμε 4 εναλλακτικές για την απιστία, μιας και είμαστε κορίτσια σοβαρά και έχουμε πάει και κατηχητικό.

Διαχώρισε την έλξη από τη πράξη

Δεν είναι κακό να περνάει ένας γοητευτικός άντρας και να τον κοιτάς. Ούτε να πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται για λίγο παραπάνω τον όμορφο γείτονα σου. Το να θαυμάζεις το ωραίο, να κολακεύεσαι όταν γίνεσαι αποδέκτης καλών σχολίων και φλερτ είναι υγιές και απόλυτα μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσεις στο know us better μόνο και μόνο επειδή μπορείς.

Σκέψου τι θες

Οι άνθρωποι χωρίζουν. Και είναι οκ αυτό. Αν δεν θες πια τον σύντροφο σου, αν προτιμάς να δεις 6 επεισόδια La Casa de Papel από το να περάσεις το βράδυ μαζί του, αν σου τη δίνει και το όνομά του στην οθόνη του κινητού σου κάθε φορά που σου τηλεφωνεί, τότε αλήθεια, τι κάνεις μαζί του; Μην απιστείς για να ζήσεις αυτό που δεν έχεις στη σχέση σου. Λήξε την και προχώρα παρακάτω.

Ανάλαβε την ευθύνη

Η σχέση δεν φυτρώνει από μόνη της. Ούτε μεγαλώνει μόνη της. Ακόμη και αν ακούγεται μη ρομαντικό, η σχέση μας είναι ακόμη ένα project της ζωής μας. Αν πάει λάθος, αν μπάζει νερά, oh yeah, εμείς κάτι έχουμε κάνει λάθος. Οπότε πριν βιαστείς να πεις «μα πόσο τον βαριέμαι πια τον Τάκη» σκέψου πρώτα τη δική σου στάση. Στοίχημα ότι σε βαριέται και αυτός honey.

Μίλησε με τον σύντροφο σου

Παιδιά σοβαρά, γιατί δεν μιλάει κανείς με τον άμεσα ενδιαφερόμενο; Εσύ τα λες στις φίλες σου, αυτός στους δικούς του, και όμως κατά βάση ο ένας έχει παρόμοια παράπονα με τον άλλον. Αν αφήσεις το υφάκι των χιλίων καρδιναλίων στην άκρη και μπεις στη διαδικασία να συζητήσεις τα θέλω σου μαζί του, θα δεις ότι δεν είστε τόσο μακριά όσο νομίζεις. Ακόμη όμως και αν δεις ότι είστε, θα έχεις κάνει το κομμάτι που σου αναλογεί.

Δες ακόμα7 αλήθειες που πρέπει να αποδεχτείς για την απιστία


featured photo: Unsplash / Jake Davies