Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε το μέσο Instagram post σε τρία μέρη: η φωτογραφία, το caption και τα hashtags. Η επεξεργασία της φωτογραφίας αλλά και το quote που θα χρησιμοποιήσουμε για την περιγραφή χρειάζονται τόση σκέψη που κάνουν τα hashtags φαντάζουν σαν κάτι μικρότερης σημασίας. Και όμως οι Instagram experts επιμένουν πως η σωστή επιλογή και χρήση τους είναι καθοριστικής σημασίας.

Όχι, δεν μιλάμε για τα hashtags τύπου #man #smile #summer- αυτά είναι τετριμμένα πλέον. Υπάρχει τόσο μεγάλος όγκος φωτογραφιών που αν αναζητήσει κανείς το #man είναι δύσκολο να συναντήσει τη δική μας φωτογραφία ανάμεσα στα 32.8 εκ posts. Θα πρέπει να ταγκάρουμε το post μας με κάτι παραπάνω από σκέτες λέξεις.

Γιατί;

Το Instagram είναι μια πλατφόρμα στην οποία η δημοσίευση φωτογραφιών έχει αναχθεί σε μια ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς άτομα με παρόμοιες ανησυχίες και σκέψεις. Βλέποντας τι tags χρησιμοποιούν άνθρωποι που μας εμπνέουν, μπορούμε να βρούμε λογαριασμούς με παρόμοιο περιεχόμενο και να τα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς.

Ακολουθούν τα hashtags που ισορροπούν ακριβώς μεταξύ φαντασίας και δημοτικότητας και χρησιμοποιούνται από τους πιο δημιουργικούς Instagrammers.

#onblurpose

Οι θολές φωτογραφίες δεν είναι on purpose, αλλά #onblurpose. Σε όλους μας αρέσει να παίζουμε με το βάθος πεδίου και αν θέλουμε να βάλουμε ένα έξυπνο tag, αυτό είναι το κατάλληλο.

#lovelydeadcrap

Λουλούδια που μαραίνονται, πεσμένα φύλλα, μουντά close-ups… Είναι το ιδανικό hashtag για μελαγχολικές λήψεις στη φύση.

#doortraits

Τα doortraits είναι φυσικά τα door portraits. Εκθρονίζοντας το #ihavethisthingwithdoors, τα πορτ(α)ρέτα είναι το νέο cool ανεπιτήδευτο hashtag.

Διάβασε τη συνέχεια στο Ozon Web.