Οι Δευτέρες είναι δύσκολες μετά από δυο ημέρες πλήρους αποχής από τη δουλειά, τους ενοχλητικούς συναδέλφους και το πιεστικό σου αφεντικό. Και παρόλο που το εύκολο είναι να μείνεις στην ανάμνηση ενός ωραίου Σαββατοκύριακου, υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνεις ώστε να βελτιωθεί η διάθεση και η δημιουργικότητά σου, παίρνοντας παράδειγμα από τους πιο πετυχημένους CEO, μάνατζερ και στελέχη που έδωσαν στο Time τις πιο καίριες συμβουλές τους.

Ξυπνούν νωρίς και φτάνουν εγκαίρως στη δουλειά τους

Κάνε το ίδιο. Ξύπνα νωρίς, έχε το χρόνο σου να ετοιμαστείς κατάλληλα και πήγαινε στο γραφείο από τους πρώτους. Όσο και αν δε σου αρέσει η ιδέα να βάλεις το ξυπνητήρι σου ακόμη πιο νωρίς, ο χρόνος που θα έχεις για να προετοιμαστείς θα σου δώσει την ευκαιρία να νιώσεις ότι ελέγχεις εσύ το πώς θα εξελιχθεί η ημέρα σου.

Δεν ξεκινούν απαντώντας στα email

O όγκος των email μπορεί να είναι μεγάλος μετά από το Σαββατοκύριακο και αν ξεκινήσεις με αυτά θα νιώσεις και ότι έχεις μπροστά σου ένα βουνό και θα χάσεις όλη σου την παραγωγικότητα. Αντί αυτού, δες την to-do λίστα σου και άρχισε να τικάρεις πράγματα που φέρνεις εις πέρας. Έτσι θα νιώσεις καλύτερα και στη συνέχεια αφού η διάθεσή σου θα είναι ήδη βελτιωμένη, πάρε το χρόνο σου με τα email.

Γίνονται δημιουργικοί

Δούλεψε με πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη, που σου δίνουν ενέργεια αντί να σου παίρνουν, που σε κάνουν να αισθάνεσαι δημιουργική. Προσπάθησε να ολοκληρώσεις ο,τι βαρετό και δύσκολο πριν το Σαββατοκύριακο, αν αυτό είναι δυνατό, και ξεκίνα την εβδομάδα σου με κάτι που σε ευχαριστεί π.χ. μίλα με τους συναδέλφους ή το αφεντικό σου για ένα project που είσαι πρόθυμη να αναλάβεις, πράγμα που θα κρατήσει τα επίπεδα δημιουργικότητάς σου ψηλά για πολύ καιρό.

Έχουν καλή διάθεση απέναντι σε όλα

Μια θετική προοπτική για τα πράγματα είναι πάντα μια καλή αρχή. Πολλές φορές σκέφτεσαι τη δουλειά σου σαν κάτι άσχετο από την υπόλοιπη ζωή σου, που απλά είναι μια κατάσταση ανάγκης. Όσο και αν αυτό είναι αλήθεια, από μόνο του σαν σκέψη σου δυσκολεύει την καθημερινότητα και σου μαυρίζει τη ζωή. Προσπάθησε να βρεις κάτι θετικό σε όλο αυτό. Αποδέξου τα καλά που σου δίνει, όπως εμπειρία και χρήματα και πείσε τον εαυτό σου ότι δεν είναι κάτι που θα κάνεις μια ζωή. Αυτό από μόνο του θα σε κάνει να νιώσεις πιο χαρούμενη και πιο ελέυθερη.

Δες ακόμα: Μια διαφορετική ρουτίνα Κυριακής


featured photo: Unsplash|chris liu