Στο κυνήγι ενός καθαρού απαλού δέρματος, πολλές φορές, το τι δε χρησιμοποιείς στο πρόσωπο σου είναι αρκετά σημαντικό. Μερικές φορές, όσον αφορά την περιποίηση του προσώπου, το λιγότερο είναι καλύτερο από το περισσότερο αν δεν θες να δημιουργήσεις καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια όπως ερεθισμό και κοκκίνισμα στο δέρμα σου.

Γι αυτό συγκεντρώσαμε τα 5 προϊόντα που δε συστήνουν οι δερματολόγοι και καλύτερα να αποφύγεις στο σπίτι για ένα πιο υγιές και όμορφο πρόσωπο!

  • Σπιτικό χημικό πίλινγκ

Γενικά είναι καλό να αποφεύγουμε τα δυνατά χημικά στο πρόσωπο μας, πόσο μάλλον αν το κάνουμε χωρίς την βοήθεια ενός ειδικού.

  • Λούφα

Μπορεί η λούφα να είναι ότι καλύτερο για τα νεκρά κύτταρα στις σκληρές περιοχές του σώματος μας όπως οι φτέρνες  και οι αγκώνες αλλά δεν συστήνονται για το μαλακό και ευαίσθητο δέρμα του προσώπου. Η τραχιά επιφάνεια της λούφας μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να κάνει χειρότερα δέρμα που έχει τάση για ακμή ή έκζεμα!

  • Ενυδατικές κρέμες με κολλαγόνο

Δεν είναι ότι ου κάνουν απαραίτητα κακό, απλά έρευνες έχουν δείξει ότι τα ενεργά συστατικά του κολλαγόνου δεν διαπερνούν το δέρμα οπότε απλά καταλήγεις να αγοράζεις μια πολύ ακριβή ενυδατική κρέμα!

  • «Δυνατά» face scrubs

Μιλάμε για τα scrubs με τους κόκκους και τα άλατα, αυτά που πρέπει να τρίψεις στο πρόσωπο σου για να το απολεπίσεις. Καθάρισε το πρόσωπο σου με ένα κρεμώδες καθαριστικό και χρησιμοποίησε μια πετσέτα χεριών για να απορροφήσεις την περιττή υγρασία –μην τρίβεις-