Pancakes με αλεύρι καρύδας, σιρόπι αγαύης και μπανάνα

Το πρωινό της Δευτέρας.

Θα χρειαστείς:

½ κούπα αλεύρι καρύδας 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ Λίγο Αλάτι 3 κ.σ. λάδι καρύδας,λιωμένο και λίγο έξτρα για το τηγάνισμα 4 αυγά, χτυπημένα ελαφριά ½ κούπα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες 6 κς σιρόπι σφενδαμου

Προετοιμασία:

Ανακάτεψε καλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Ριξε τα αυγά και το λάδι καρύδας στο μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας ελαφριά.Πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε τα όλα μαζί πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ζέστανε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίξε λίγο λάδι καρύδας. Πρόσθεσε 2 κουταλιές από το μείγμα αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Ψήσε τα pancakes για 1 με 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στο ίδιο τηγάνι ζεστανε λίγο λάδι και πρόσθεσε τις φέτες της μπανάνας. Τηγανισε τες για 30 δευτερόλεπτα έως ότου πάρουν χρώμα. Ρίξε στις μπανάνες 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου και γύρισέ τες, μαγείρεψε για άλλα 30-40 δευτερόλεπτα.

Σέρβιρε σε δυο πιάτα τα pancakes με τις μπανάνες και το υπόλοιπο σιρόπι.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.